Anssi Kela kertoi kylmiä väreitä nostattavan tarinan: – ”Todella spooki juttu”

Kuvakaappaus Nelosen ohjelmasta. Anssi Kela näytti miten hän otti kylmiä väreitä nostattaneen äänen pianosta.

Nelosen Ruutu -palvelussa on katsottavissa mielenkiintoinen Jone ja Tähdet -niminen musiikkisarja, jossa tunnetut suomalaiset artistit kertovat päivänvietostaan ennen illalla häämöttävää keikkaa. Anssi Kelan päivää kuvaavassa jaksossa on kylmiä väreitä nostattava kohtaus, jossa Kela kertoo tarinan pianostaan. Kela menetti teini-ikäisenä isänsä Juhan, joka menehtyi auto-onnettomuudessa. Kela kertoo ohjelmassa, että hän oli vuosikausia haikaillut itselleen samanlaista pianoa, jollaisella hänen isänsä soitti aikoinaan. Kela kertoi etsineensä vastaavanlaista pianoa pitkään, kunnes vihdoin tärppäsi Facebookissa soitinten kirpparipalstalla. Täysin sattumalta myyjä oli ostanut pianon Juha-isän Pro Fide-yhtyeeltä 80-90-luvun taitteessa.
Piano oli juuri se sama, jolla Juha-isä oli aikanaan soittanut.
– Todella spooki juttu oli, kun sain sitten tämän itselleni ja tein aiheesta fiiliksissäni  somepostauksen. Julkaisin kaksi kuvaa, toisessa faija soittamassa tätä pianoa ja laitoin siihen tekstin, että mitä tämä piano minulle merkitsee. Tuntuu, että saan olla kosketuksissa isääni näiden koskettimien kautta, Kela kertoo ohjelmassa.
– Otin somepostaukseen myös toisen kuvan omasta kädestäni koskettimilla. Minulla oli puhelin toisessa kädessäni, enkä ajatellut mitään sen kummempaa, vaan pistin vain käteni koskettimille ja otin niistä soinnun ja otin siitä sitten kuvan. Sitten joku huomautti muutama tunti kuvan ottamisen jälkeen, että ne äänet, mitkä olin poiminut olivat d, a ja d.
Melkoinen tarina, kun noista kirjaimista muodostui englanniksi isä.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.