Pate Mustajärven ”Lavarotat” syntyi koronan kirvoittamana

Pate Mustajärven kalenteri on nyt täyttynyt sooloprojekteista. Kuva: Anton Sucksdorff

Tänään Tampereen Nokia Arenalla järjestettävässä Raskasta joulua – konsertissa vieraileva Pate Mustajärvi julkaisee pandemia-ajan kokemusten kirvoittamana kappaleen Lavarotat.
– Teksti on kirjoitettu kieli poskessa vakavasta aiheesta. Se kertoo esiintyvistä artisteista, joiden bileisiin kaikki haluavat, mutta jotka on helppo heittää nurkkaan kun bileet ovat ohi. Näinhän aluksi kävi, kun korona iski, toteaa Mustajärvi, joka kirjoitti tekstin alunperin Popedalle, mutta yhtyeen levytyssuunnitelmien muututtua päätti julkaista sen itse.
Mustajärvi nousi Nokia Arenan lavalle edellisen kerran eilen Popedan päätettyä syyskiertueensa kotikaupunkiin. Miehen kalenterin täyttyessä sooloprojekteista, yhtye jää kesäkuun alkuun saakka kestävälle keikkatauolle.
– Kalenterini on tupaten täynnä, mutta nämä soolojutut ovat mulle eräänlaista terapiaa, joten en valita, kuittaa Mustajärvi, joka vierailee tulevana viikonloppuna Raskasta joulua -konserteissa myös Jyväskylässä ja Helsingissä.
Joulun alla elokuvateattereihin saapuu musiikintäyteinen animaatio Sing 2, jossa Mustajärvi kuullaan kärttyisän vanhan rokkitähden, leijonaherra Clay Callowayn roolissa. Elokuvan alkuperäisversiossa Callowayn ääniroolissa kuullaan Bono.
– Tämä oli urani ensimmäinen dubbausrooli ja erittäin mukavaa vaihtelua normityöhön. Siistiä sisätyötä päiväsaikaan, sopivaa hommaa eläkeikäiselle rokkarille siis, toteaa Mustajärvi naurahtaen.
Helmikuun lopulla Mustajärvi starttaa 32 akustista konserttia sisältävälle Tämä(kin) tarina on tosi -teatteri- ja konserttisalikiertueelle, joka jatkuu aina toukokuun puoliväliin saakka. Parituntiset kitarasäesteiset konsertit täyttyvät miehen soolomateriaalista ja sisältävät väliajan. Yleisöä viihdytetään myös laulujen syntytarinoilla.
– Kahdella aiemmalla soolokiertueella opettelin kertomaan konserttiyleisölle tarinoita. Sama jatkuu ensi vuonna, joskin settilistaa on päivitetty ja tarinat menevät sen myötä uusiksi, Mustajärvi lupaa.
Kiertueaikataulu löytyy osoitteesta www.pate.fi/keikat.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.