Kotimaisen roots-musiikin all star -yhtye Rolling Rust julkaisee esikoisalbuminsa

Rolling Rust on uusi kotimaisen roots-musiikin huipputrio. Katriina Honkanen, Janne Louhivuori ja Ilkka Tenhunen ovat yhdessä päättäneet tehdä rohkean aluevaltauksen englanninkielisen roots-musiikin pariin. Yhteistyön hedelmänä syntynyt esikoisalbumi Mind Your Head ilmestyy CD:nä ja suoratoistona 19.3. ja vinyyli-LP:nä toukokuussa 2021.
Albumi koostuu kokonaan uusista Honkasen ja Louhivuoren säveltämistä kappaleista. Tekstit ovat Honkasen käsialaa ja musiikin sovitukset kaikkien yhdessä hauduttama cocktail. Vaikutteita löytyy angloamerikkalaisen musiikin laajasta kirjosta – biiseissä kuuluu yhtä hyvin New Orleans- kuin keltti-sävyt.
Näyttelijänä, ohjaajana sekä laulaja-lauluntekijänä tunnettu Katriina Honkanen nousi esiintyvien taitelijoiden kärkikaartiin 90-luvulla hittikappaleella Silta sekä roolillaan suositussa Metsolat TV-sarjassa. Yhteensä peräti yhdeksän studioalbumia julkaisseen ja viime vuosina teatteritöihin keskittyneen Honkasen edellisestä levystä on kulunut seitsemisen vuotta, ja tulevalle Rolling Rust -levylle esityskieli on vaihtunut suomesta englanniksi. Samalla musiikin suunta on mennyt rouheampaan ja blues-sävytteisempään suuntaan, joka muistuttaa vahvasti esimerkiksi huippusuosioon yltänyttä Robert Plantin ja Alison Kraussin yhteisalbumia.
Yhteistyökumppaneina Rolling Rust triossa ovat Honkasen puoliso ja pitkäaikainen taiteellinen yhteistyökumppani, kitaristi Ilkka Tenhunen sekä mm. Hurriganesin kitaristina tunnettu Janne Louhivuori. Louhivuori on yksi Suomen halutuimpia studiokitaristeja, jonka katalogissa on tähän mennessä häkellyttävästi yli 3000 äänitettä. Hän on julkaissut useita kehuttuja sooloalbumeja kitaravetoista instrumentaalimusiikkia, duolevytyksiä Jussi Sydänmäen kanssa sekä riemastuttanut lapsia osana Heikki Salon ja Louhivuoren yhdessä perustamaa Herra Heinämäen Lato-orkesteria.
Trioa on mahdollista kuulla livenä streamauskeikalla julkaisupäivänä 19.3. yhtyeen facebook-sivujen välityksellä.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.