Arvio: The 69 Eyes teki vuoden parhaan rocklevyn

Tämä kirjoitus ei ole vain levyarvio, mutta myös avoin vetoomus kotimaisen musiikkigaalan Emman palkinnoista päättäville tahoille: Nyt kun pian Suomen vuoden parhaita musiikkiteoksia laitetaan taas paremmuusjärjestykseen, niin olisi mahtavaa, jos te hyvät Emma-gaalan musiikkitietäjät valitsisitte parhaaksi rock-albumiksi ihan oikean rock-levyn. Viime vuonnahan kunnian nappasi J.Karjalainen albumillaan Sinulle, Sofia. Selvää on, että Karjalainen on omalla sarallaan upea artisti, mutta rokki rokkina kuitenkin, kiitos. Ja se ei ollut suinkaan ainoa kerta, kun Emma-gaalan paras rock-albumi oli jotain ihan muuta kuin rokkia.
Toivon, että The 69 Eyes bändin keväällä ilmestynyt Universal Monsters on listoillanne korkealla – mielestäni se on vuoden paras kotimainen rock-levy, mikä tähän mennessä on tehty.
The 69 Eyesin uusi levy on täynnä todella hyviä biisejä, joissa rock- ja goottisoundit kulkevat mukavasti käsi kädessä. Bändi on soittanut yhdessä jo 25 vuotta, mutta onnistuu yhä kuullostamaan raikkaalta.  Raikkaimillaan The 69 Eyes on Universal Monsters-levyllä Jet Fighter Plane-biiseíssä. Lisäksi sen kantaa ottavat sanoitukset tuovat syvyyttä veteraanibändiin, jonka biisien sanat huitelevat yleensä jossain vampyyrien ja sarjakuvasankareiden fantasiamaailmassa. Myös levyn avaava Dolce Vita on maukkaan kuuloinen biisi.
The 69 Eyesilta löytyy vankkaa biisinteko-osaamista. Biiseistä mielenkiintoisimmat ovat Shallow Graves ja Blackbird Pie. Ne ovat monipuolisuudessaan terävintä biisimateriaalia uutukaisella. Jos vuoden parasta rockbiisiä saisi ehdottaa, niin nostaisin Shallow Gravesin esille. Se on vaan loistava biisi.
Puhdasta klassista rock-särmääkin löytyy etenkin Rock ’n’ Roll Junkie- biisissä, missä kuullaan nautinnollisia rentoa rockriffittelyä. Universal Monsters on yksi The 69 Eyes uran suurimpia tähtihetkiä. Lauantaina Helsingin Tavastia-klubilla tuli selväksi, että levyn biisimateriaali toimii livenä erinomaisesti monen vanhemman hittibiisin lomassa. Hyvin kuvainnollista The 69 Eyesin onnistumiselle oli keikalla se, että laulaja Jyrki69 heilui lavalla pesäpallomaila kädessään. Niin se on, että kunniajuoksu on nyt isketty, it’s a homerun, baby!

Teksti: Mikko Korvenkari

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.