Pessi Levanto sävelsi musiikin palkitun norjalaisohjaajan uuteen elokuvaan

Vuonna 1973 syntynyt Pessi Levanto on muusikko ja säveltäjä, joka on ollut musiikin saralla monessa mukana.

Svart Records julkaisee norjalaisen The Innocents -elokuvan soundtrack-albumin, jonka sävellystyöstä vastasi suomalainen Pessi Levanto. Cannesin elokuvajuhlilla maailman ensi-illan saaneessa taianomaisessa kauhutarinassa pienten lasten viattomat leikit saavat pimeän käänteen. Oslolaisen lähiön pihapiirissä joutilaita kesälomapäiviä viettävät lapset löytävät salatut kykynsä, ja alkaa elämän ja kuoleman kamppailu – aivan aikuisten silmien alla. Oscar-ehdokas Eskil Vogtin ohjaama The Innocents on vavisuttava kauhudraama lasten mielikuvituksesta ja sen pelottavasta voimasta.
Säveltäjä Levanto joutui työtä aloittaessaan kysymään voiko lapset olla pahoja? Ovatko he syntyneet moraalisten koodien kera vai kehitämmekö me käsityksen oikeasta ja väärästä kasvaessamme. Hän lähti miettimään, miten elokuvan sävellyksellistä kulkua voidaan kuvata muuntamalla yksinkertaisia ääniä symbolisoimaan sitä, miltä tuntuu, kun lapsuuden puhtaus haihtuu vanhetessamme.
– Elokuvan äänimaailmassa käytettiin jousisoittimia ja symbaaleja, joiden sointia on muunnettu ajamalla ne kelanauhojen, vintage-äänityslaitteiden sekä efektien läpi. Näin sain luotua omintakeista, nostalgista sekä hieman melankolista musiikkia ja ääntä, jotka muistuttavat meitä lasten maailmasta, johon aikuisilla ei ole enää pääsyä, Levanto kertoo.
Säveltäjä oli jo varhaisessa vaiheessa sopinut elokuvan palkitun ja Oscar-ehdokkaanakin olleen ohjaaja-käsikirjoittaja Vogtin kanssa, ettei elokuvaan haluta perinteistä kauhuelokuvaäänimaailmaa.
The Innocents ei ole perinteinen kauhuelokuva, ja siksi ei ollut syytä viedä musiikkia sille sektorille. Usein kauhugenren elokuvissa ei ole mahdollista erottaa, koska sävelletty osuus loppuu ja ääniefektit alkavat. Halusin, että sävellystyöni antaa elokuvalle eloisan, orgaanisen ja omintakeisen tunnelman. Projektin edetessä tunsin löytäneeni koko ajan uusia piirteitä, uusia soundeja sekä tekniikoita, joita en ollut koskaan kokeillut. Toivottavasti tämä innostuneisuus ja omistautuminen on tallentunut lopulliselle soundtrack-albumille, Levanto kertoo elokuvan sävellysprosessin lähtökohdista ja lopputuloksesta.
Svart Records julkaisee The Innocents -elokuvan soundtrackin vinyylinä sekä CD:nä 26.8.2022.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.