Tero-Petri löysi inspiraation uusiin lauluihin näyttelemisen, maalaamisen ja terapiatyönsä keinoin

Tero-Petri & Korvaamattomat -yhtye. Kuvaaja: Suvi-Tuuli Kankaanpää

Tero-Petri & Korvaamattomat -yhtye julkaisee Olet aina mukana -albumin ylihuomenna 22.10. Pitkäsoitto kietoutuu erilaisten ihmiskohtaloiden ja kohtaamisten ympärille. Levyllä kuullaan kaikuja Tero-Petrin siviiliammatista päihde- ja peliriippuvaisten auttamistyössä.
– Levyni ei kuitenkaan ole yksinomaan humaani. Se on pullollaan pirullisia havaintoja, kujeilevaa ironiaa ja minulle ominaisia vinksahtaneita mielikuvia, Tero-Petri kertoo.
Albumin on tuottanut UMK:sta tuttu Oskari Ruohonen, eli OSKR.
Turkulainen laulaja-lauluntekijä Tero-Petri Suovanen tunnetaan suomenkielisen vaihtoehtorockin uranuurtajana. Ensimmäiset laulut ovat syntyneet jo 40 vuotta sitten.Tero-Petri on vaikuttanut vahvasti myös muun muassa Tuula Amberlan biisintekijänä ja säestäjänä. Olet aina mukana on Tero-Petrin uran kymmenes pitkäsoitto, kun mukaan lasketaan Limonadi Elohopea -bändin levyt vuosina 1994–2004. Korvaamattomat-yhtyeen kanssa Suovanen on tehnyt musiikkia viiden albumin verran. Tero-Petri & Korvaamattomien musiikkityyli on omaleimaista ilotulitusta iskelmän ja indierockin välimaastossa. Genretietoinen kuuntelija voi kuulla levyllä monenlaisia vaikutteita Frank Zappasta Arctic Monkeysiin ja Vampire Weekendiin.
Olet aina mukana on linjakkain levyni. Se nostattaa sykettä keikoille sekä sisältää lauluja sinusta ja minusta, kaikista meistä, Tero-Petri kertoo.
Inspiraatiota levylle Suovanen on ammentanut myös siviiliammatistaan. Hänellä on takana 25-vuoden ura päihde- ja peliriippuvaisten ihmisten parissa, ja parhaillaan Tero-Petri opiskelee ratkaisukeskeiseksi psykoterapeutiksi. Hetkissä tapahtuvat kohtaamiset ja tarkkanäköinen ihmiselämän havainnointi kulkevat läpi uuden levyn sanoitusten.
– Halusin luoda lauluihini lämpimän ja myötäelävän otteen. Uskon kappaleiden tunnelmien peilautuvan myös yleisölle, Tero-Petri kertoo.
Levyllä on myös vapauttavaa huumoria ja hyväntuulista kepeyttä.
– Kiitos tästä kuuluu yhteistyökumppaneilleni, joiden kanssa löytyi vilpitön tekemisen ilo. Levyn tuottajan Oskari Ruohosen kanssa tehdyt koskettimien ja laulujen äänityssessiot olivat hyväntuulisia seikkailuja äänten karkkimaailmassa. Oman mainintansa ansaitsevat myös levyni kappaleisiin huolella rakennetut musiikkivideot. Oman maailmansa kansalainen –singlen videota varten rakensimme omatekoisen mökin sekä ihmetystä herättäviä soittimia kuten hullunkurisen saapasbasson, Tero-Petri kertoo.
Albumin julkkarikeikka on 4.12.2021 TurunDynamossa

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.