Kotimaisen indiemusiikin suunnannäyttäjä Arppa julkaisee huomenna uuden albuminsa Valeria

Arppa yhtyeineen on tunnettu energisestä ja vilpittömällä läsnäolollaan mukaansatempaavasta livestään. Uudella Valeria-albumilla vaikuttavat muusikot Ville-Veikko AiraniemiAntti Ahoniemi sekä Okko Saastamoinen. Tulevalla kiertueella ja jatkossa Arpan yhtyeessä nähdään uutena basistina Eero Seppä. Albumia on ollut nelihenkisen yhtyeen kanssa tuottamassa mm. Ursus Factoryn ja Lyytin tuotannoista ja äänityksistä tunnettu Väinö Karjalainen, joka tuotti myös Arpan kaksi aikaisempaa albumia.
Tulevalta albumilta on lohkaistu kuluneen vuoden aikana singlet Paha meno PengerkadullaKartta väärinpäin ja Kaverin synttäreillä. Levyllä kuullaan muun muassa materiaalia, joka on äänitetty improvisaationa.
– Halusin, että tälle albumille taltioituu improvisaatiota. Sen vuoksi jo ensimmäiset läpimenot tietyistä biiseistä otettiin nauhalle. Pyysin albumille vierailemaan mielestäni taitavia muusikoita, jotka mahdollistivat tämän idean, kertoo Arppa.
Arpan ensimmäinen albumi Laavalamppuja julkaistiin omakustanteena elokuussa 2020. Albumia kuvailtiin ”poikkeuksellisen kovaksi esikoislevyksi” ja se poikikin levytyssopimuksen Johanna Kustannukselle vuonna 2021.
Syyskuussa 2021 artisti julkaisi levymerkin alla toisen albuminsa Kinovalon alla. Kriitikoiden ylistämä albumi myi ensimmäisen LP-painoksensa loppuun kolmessa viikossa. Vuonna 2022 Arppa keräsi yhteensä neljä Emma-ehdokkuutta (Vuoden tulokas, Vuoden rock, Kriitikoiden valinta sekä Vuoden artisti -yleisöäänestys).
– Uskon, että levyjä oppii tekemään ainoastaan tekemällä levyjä. Siitä syystä tämäkin albumi on olemassa, kommentoi Arppa tyhjentävästi Valerian syntyprosessia.

Arppa nähdään kevään aikana albumikiertueella seuraavasti:

24.3. Krapin Paja, Tuusula – loppuunmyyty
25.3. Nuijamies, Lappeenranta
31.3. Malmitalo, Helsinki – loppuunmyyty
1.4. Suisto, Hämeenlinna
6.4. Lutakko, Jyväskylä
7.4. 45 Special, Oulu
8.4. 45 Special, Oulu – loppuunmyyty
14.4. G Livelab, Tampere – loppuunmyyty
15.4. G Livelab, Tampere –  loppuunmyyty
21.4. House Of Rock, Kouvola
22.4. Skenesali, Myyräncolo, Vantaa
26.4. TBA
28.4. Teatro, Turku
29.4. Sammio-sali, Lahti
5.5. Eikan Pub, Järvenpää
11.5. TBA
12.5. Tavastia, Helsinki
13.5. Tavastia, Helsinki (ikärajaton)
13.5. Tavastia, Helsinki – loppuunmyyty

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.