Seinäjoen Vauhtiajot alkaa perjantaina, 18-vuotiaan festivaalin historiaan mahtuu monia unohtumattomia tapahtumia

J. Karjalainen esiintyy bändeineen ensimmäisenä, kun Vauhtiajot käynnistyvät perjantaina. Kuva: Tero Ahonen

Tänä vuonna jo 18. kerran järjestettävä Seinäjoen Vauhtiajot on päässyt nyt aikuiseen ikään. Perjantaina alkavan festivaalin historiaan mahtuu lukemattomia unohtumattomia tapahtumia, keikkoja ja muistoja. Vuosien saatossa festivaaleilla on esiintynyt jo edesmenneitä legendoja aina Gary Mooresta Motörheadiin ja Yöhön Olli Lindholmin johdolla. Vauhtiajoilla ovat olleet mukana myös muun muassa Nightwish, Cheek, Haloo Helsinki! sekä Apulanta.
”Ei uskoisi, että ensimmäisistä Seinäjoen Vauhtiajoista on mennyt niin kauan, kun sen ensimmäisen vuoden järjestämisen kerran muistaa kuin eilisen”, kertoo alusta asti mukana ollut tapahtuman perustaja ja promoottori Kalle Keskinen.
Suomen ainoalla katuradalla on järjestetty kisoja vuodesta 2004, ja näiden Seinäjoen Vauhtiajojen yhteyteen rakentui myös festivaali. Vastaavaa konseptia ei oltu nähty aiemmin Suomessa, ja vieläkin autourheilun ja musiikkitapahtuman liitto on lajissaan ainutlaatuinen.
”Kun lähdimme rakentamaan katuratakilpailua Seinäjoen Kapernaumin teollisuusalueelle, huomasimme heti, että siitä on paketoitava kokonaisuus, millä saadaan ihmiset jäämään illaksikin festivaaleille”, Keskinen jatkaa.
Ensimmäisenä vuotena 2004 tapahtumassa oli 20.000 kävijää ja iltatapahtumassa 22 esiintyjiä aina Hanoi Rocksista Anssi Kelaan ja PMMP:stä Klamydiaan. AKK eli autourheilun kattoliitto palkitsi tapahtuman vuoden parhaana kilpailuna heti Vauhtiajojen ensimmäisenä vuotena. Ennen koronaa kesällä 2019 Seinäjoen Vauhtiajot teki uuden kävijäennätyksensä 60 000 kävijän saavuttua paikalle viikonlopun aikana.
”Se oli se haamuraja, jota tavoiteltiin useina vuosina, sillä kävijämäärä pysyi pitkän aikaa siinä vähän yli 55 000 kävijässä. Jotain on tehty oikeinkin, kun tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa Suomen festivaalikesässä Race & Rock -tapahtumana”, Keskinen lisää.
Seinäjoen Vauhtiajot järjestettiin myös viime vuonna yhtenä harvoista koronakesän festivaaleista. Vauhtiajot pienennettiin takaisin Lakeudenpuistoon Kirkkokadulle, festivaali kasattiin erityisjärjestelyin ja tapahtuma selvisi ilman yhtäkään koronatartuntaa tai joukkoaltistumista. Festivaali oli ehdolla myös alan Musiikki & Media -tapahtumassa vuoden festivaaliksi.
”Ratapuolta ei voitu järjestää viime vuonna koronan vuoksi, ja uskoimme, että tänä vuonna pääsemme takaisin tekemään Seinäjoen Vauhtiajot omassa mittakaavassaan. Emme voineet kuvitellakaan. että tänä vuonna ’ajokortti-ikään’ tullut tapahtuma joutuisi jättämään ratapuolen pois. Toisaalta, eipä kukaan viime kesänä uskonut, että korona jylläisi vielä tänäkin vuonna. Toivomme ja uskomme, että ensi vuonna Vauhtiajot päästään järjestämään taas Suomen ainoalla katuradalla ja rokkaamme festivaalin täysikokoisena kahdella lavalla”, Kalle Keskinen sanoo.
Noin 85 prosenttia tulevan viikonlopun lipuista on nyt myyty, ja rajattu lippukapasiteetti sekä muut koronatoimet ovat värittäneet tapahtuman järjestämistä. Mukana ovat viikonlopun aikana Kaija Koo. Popeda, Elastinen, BEHM, Klamydia, J. Karjalainen, Chisu, Stam1na, Reino Nordin, Mikael Gabriel, Teflon Brothers. Amaranthe ja Erika Vikman joutuivat perumaan esiintymisensä alueen tiukentuneiden tapahtuma-aikojen vuoksi.
”Tulevan viikonlopun tilanne on sinänsä valoisa, että täysikäinen tapahtumamme on tämänkokoisena lähes loppuunmyyty, ja alueen lääkäri on ilmoittanut että tapahtumaa ei tulla mistään syystä enää perumaan vaikka siirtyisimme levenneisyys asteella koronan suhteen”, Keskinen toteaa ja lisää asiakkaiden, henkilökunnan sekä artistien turvallisuuden menevän kaiken edelle.
”Vauhtiajot kuuluu Tapahtumateollisuuden Check! -merkin piiriin, jonka takana on laaja lista turvallisuustoimenpiteitä, jotka yleisötilaisuuksissa on aina syytä ottaa huomioon. Viime vuonna hyväksi havaitut käytännöt hyödynnetään myös tänä vuonna alueen suunnittelussa ja festivaalin toiminnassa.”
”Tämä on tapahtuma, jolla oma urani tapahtumien järjestämisessä on lähtenyt käyntiin, ja urani alalla nyt täyttää siis myöskin 18 vuotta. Vaikka tänä aikana on tullut järjestettyä monia monia kymmeniä festivaaleja ja tuotua artisteja ulkomailta Santanasta ja 50 Centistä Bon Jovin stadionkeikkaan, niin vain vuodesta toiseen tämä yksi voi olla niin tärkeä. Se on se millä kaikki on alkanut”,  promoottori Keskinen herkistyy.

Seinäjoen Vauhtiajot 2021
13.–14.8.2021, Seinäjoki
Lakeuden puisto

Perjantai 13.8.
16:00 Portit auki
16.30 J. Karjalainen
18.15 Elastinen
20.00 Behm
21.45 Popeda
23.30 Klamydia
01.00 Portit kiinni

Lauantai 14.8.
14.30 Portit auki
15:00 Stam1na
16.35 Teflon Brothers
18.05 Reino Nordin
19:55 Chisu
21.45 Kaija Koo
23.30 Mikael Gabriel
01.00 Portit kiinni

Kaikki Seinäjoen Vauhtiajojen lipputyypit ovat nyt myynnissä Tiketissä ja Lippupisteessä.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.