Stray Cats -legenda Lee Rocker torstaina Suomessa – Kulttuuritalolla kuullaan myös kaikki suurimmat Stray Cats -hitit

Stray Cats -legenda Lee Rocker ravistelee Kulttuuritaloa rockabillylla tämän viikon torstaina. Alun perin jo vuodelle 2019 päivättyä kiertuetta ja Helsingin konserttia on odotettu pitkään. Viimeisimmillä That’s Allright Mama / Blue Moon- ja  Dog House Shuffle -videoillaan faneja ilahduttanut vireä rokkari tiedostaa hyvin Stray Catsin merkityksen koko hänen elämälleen, ja esimerkiksi Dog House Shuffle onkin kunnianosoitus menneelle monin eri tavoin.
”Ajattelin 40-vuotista uraani Stray Catsissa, kaikkea siinä koettua ja pystybassoa, joka aloitti koko tämän homman. Nuo ajatukset siivittivät minut biisin avauslainiin: ’Took me ’round the world and I changed my name/found a little fortune, found a little fame/Doin’ the dog house shuffle” — which is right out of my story. Dog House is what they call the upright bass, so it’s a tribute to the bass itself and a lot of the players that I came up listening to'”, Rocker kertoo.
Mukana kappaleen videolla on tavalla tai toisella melkoinen joukko soittajia aina Elvis Presleyn Bill Blackista Fred Maddoxiin ja Willie Dixoniin. Suuri osa videolla olevasta porukasta on siirtynyt jo eri bändiin, ja se saa Lee Rockerin hivenen allepäin:
”Meitä on enää jäljellä pieni joukko. Tämä ei ole kitaramaailma, vaan pystybassojengi, joka on pieni kapinallisten sakki.”
Stray Cats palasi yhteen bändin 40-vuotisen uran kunniaksi vuonna 2019, ja trio julkaisi ensimmäisen uuden studioalbuminsa ”40” 26 vuoteen. Tämän jälkeen yhtye on julkaissut diginä myös useita livetaltiointeja vuosien varrelta.
”Kaikki tänä vuonna on ollut mahtavaa. Bändi soundasi hyvältä, meillä oli älyttömän hauskaa ja hommaahan vaan jatkettiiin ja jatkettiin siitä syystä, että meillä kolmella oli niin nastaa”.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.