Arviossa Pelle Miljoona Oy Tavastialla: ”Bändin soitto kulki kuin rasvattu salama”

Ilmassa oli suurta rock-juhlan tuntua kun valkoinen pitkä limusiini lipui Helsingin Tavastia-klubin eteen perjantai-iltana. Kun kuljettaja oli saanut suurella vaivalla parkkeerattua näyttävän menopelinsä Tavastian ovien eteen nousi autosta ensin Pelle Miljoona Oy:n kosketinsoittaja Ari Taskinen (lännenhatussa ja löysissä verkkareissa) sekä tietenkin itse rock-legenda Andy McCoy esikuntineen. Andy kipusi kärrystä ja jäi hetkeksi aikaa rahvaan keskuuteen Tavastian edustalle hyväntuulisen oloisena.
Samaan aikaan jalkaisin rock-pyhäkölle saapunut Pelle Miljoona livahti huomaamattomasti klubin ovista sisälle. Pellen aisaparin Tumppi Varosen bongasin puolestaan ennen keikkaa R-kioskilta ostoksilta, mutta basisti Sami Yaffan saapumisesta keikalle en osaa valitettavasti kertoa yhtään mitään. -1486838091289254907
Tavastia oli loppuunmyyty. Yleisö koostui pääasiassa keski-iän paremmalla puolella olevista ihmisistä, jotka olivat tulleet katsomaan nuoruusvuosiensa suosikkibändin nykykuntoa ja uskallan väittää, etteivät he joutuneet pettymään.
Koska entiset nuorisoidolit ovat jo ehtineet melko kypsään ikään, niin luulisi että kertyneet vuosirenkaat painaisivat jo päälle Pelle Miljoonalla, Tumppi Varosella, Ari Taskisella, Andy McCoylla ja Sami Yaffalla, mutta ei: Heti keikan alusta lähtien oli selvää, että nyt lavalla on tekijämiehiä. Keikka oli täyttä timanttia ensimmäisestä nuotista keikan loppuun asti. Mitään kritisoitavaa Pelle Miljoona Oy:n vedosta ei vain pysty löytämään. Bändin soitto kulki kuin rasvattu salama ja tunnelma oli erinomainen sekä katsomossa että lavalla.
Moottoritie on kuuma -levyn biisit on ikivihreitä ja kun vielä Oy:llä on heittää kehiin uusia huippubiisejä, niin laadukasta soitettavaa riitti biisi biisin perään. 6902573682641994714
Oma suosikkini uusista biiseistä on Diggaan Rock ’n’ Rollista, joka soi kerrassaan upeasti Tavastian illassa. Kaiken kaikkiaan konsertti oli kokemisen arvoinen elämys. Oli esimerkiksi upeaa seurata skarppina kitaraa kepittäneen Andy McCoyn tekemistä. Aina tyylikäs Sami Yaffa on bändin soiton peruskallio, Tumppi Varonen loisti sekä rummuissa että laulusolistina ja Ari Taskinen loihti maagisia soundeja kiippareistaan.
Ja last but not least: Pelle Miljoona oli keskisormet pystyssä kuin punk-hengen ilmestys. Kiitos keikasta pojat.

TEKSTI: Mikko Korvenkari

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.