Suomalaisartisti NUrMine julkaisi uuden singlen: – ”Emotional Contagion on tosi ehtaa meikäläistä”

Espoosta kotoisin oleva Otto Nurminen tekee musiikkia taitelijanimellä NUrMine ja on juuri julkaissut uuden singlebiisin nimeltään Emotional Contagion. Nurminen on varmasti monelle musafanille vielä uusi tuttavuus, mutta tulevaisuudessa hänestä tullaan varmasti kuulemaan. Nuorukainen vaikuttaa nykyään musiikkibisneksen pääkallopaikalla Lontoossa, jossa hän opiskelee BIMM Instituutissa musiikkituottajaksi.
Musiikkia hän on tehnyt nuoresta iästä lähtien, mutta vasta viimevuosina hän on saanut oman artistiprojektinsa kunnolla käyntiin, kun hän opetteli itse tuottamaan omia biisejään.
Takahuone.fi kysyi Nurmiselta uudesta sinkusta, NUrMinesta ja uudesta urasta Lontoossa.

Olet taitelijanimellä NUrMine operoiva artisti, minkälaista musiikkia NUrMine tekee ja minkälainen artistina olet?

– NUrMine on mun sooloprojekti, jossa pääsen täysillä toteuttamaan omaa musiikillista visiotani. Tyypillisiä elementtejä ovat ehdottomasti melankolisuus, futuristiset äänimaisemat ja jokapäiväisiä arjen hankaluuksia käsittelevät lyriikat.
Tykkään ehdottomasti kappaleissa yhdistellä eri tyylilajeja mitä olen vuosien varrella tehnyt. Niihin on kuulunut esimerkiksi hiphoppia ja metallia. Suurin musiikillinen rakkaus on silti aina ollut elokuvamusiikki ja sieltä kumpuaa paljon inspiraatiota etenkin melodioihin.
Olen aina ollut vähän oman tien kulkija ja elänyt omassa maailmassa. Artisti-imagon olenkin halunnut luoda sen persoonan ympärille millainen olen omissa oloissani kun ajatukset ovat syvimmillään.

Olet juuri julkaissut uuden singlebiisin nimeltään Emotional Contagnion, mitä mietteitä sinulla on uudesta julkaisusta ja miten se on syntynyt?

– Emotional Contagion on tosi ehtaa meikäläistä ja oikeastaan jopa kiteyttää mun suurimmat musiikilliset rakkaudet joita ovat melankolisuus, mahtipontisuus ja surullinen lyriikka. Kaikki biisit joita julkaisen ovat oikeastaan syntyneet aika lailla itsestään ja hahmottuneet nopeasti sen kummempia miettimättä. Himassa olen ottanut kitaran syliin, alkanut soittamaan ja hyräilemään laulumelodiaa siihen päälle. Teen myös 100 prosenttia itse aivan kaiken sävellyksestä tuotantoon. Hyviä puolia siinä on vapaus toteuttaa omaa visiota, mutta ikävä kyllä prosessi on kanssa myös välillä hyvin aikaa vievä.

”Tällä työmoraalilla olen 10 vuoden päästä tiiviisti kiinni musiikkibisneksessä”

Opiskelet Lontoossa musiikkituottajaksi ja luot myös omaa uraa artistina, missä näet itsesi 10 vuoden päästä?

Joo, pääsin opiskelemaan musiikin tuotantoa BIMM instituteen ja aloitan nyt ensimmäistä vuotta siellä. Toivon että koulu antaa mulle paljon uutta tietoa ja taitoa sekä avaa uusia mahdollisuuksia, mutta menestyminen on kuitenkin kiinni itsestäni ja miten tämän mahdollisuuden käytän hyväkseni.
Uskon vahvasti, että tällä työmoraalilla olen 10 vuoden päästä tiiviisti kiinni musiikkibisneksessä. Artistiurallani etenen julkaisu kerrallaan, mutta kyllä mulla on selkeä visio siitä, että haluan viedä NUrMine-projektin niin isoksi kuin pystyn. Sen lisäksi tahdon ehdottomasti päästä tuottamaan muita artisteja, sillä uskon että mulla on paljon annettavaa musiikillisesti myös muille.

Teksti: Mikko Korvenkari

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.