Kepa Lehtisen Face plant -minialbumi jatkaa ainutlaatuisten elokuvallisten theremin-julkaisujen sarjaa

Face plant on säveltäjä Kepa Lehtisen uusi kuuden raidan minialbumi elokuvallista klassista musiikkia pianolle, kontrabassolle ja thereminille, 1920-luvulla kehitetylle elektroniselle  soittimelle, jota soitetaan koskematta itse instrumenttiin.
– Kukaan ei käytä thereminiä kuten minä. En käytä sitä enää soolosoittimena vaan osana sointikudelmaa elävöittämässä kokonaisuutta, Lehtinen kertoo.
Koska soitin reagoi pienimpäänkin likkeeseen ja jopa soittajan hengitykseen, on sen sointi ainutlaatuisen orgaaninen. Face plant -kokonaisuudessakin on läsnä samanlainen hetken ja jopa vaaran tuntu:
– Olen viisikymmentävuotias skeittari ja sitä kautta ihastunut ilmaisuun ’face plant’, joka tarkoittaa kaatumista naama edellä johonkin. Sanonnan merkitys on erityisen vitsikäs juuri skeittauksessa, koska monet klassiset skeittitemput ovat ’planteja”, esimerkiksi hand plant. Jos skeittaa taitojensa rajoilla, jossain vaiheessa kaatuu varmasti ja se sattuu”, Kepa lisää pilke silmäkulmassaan.
Lehtisen vuonna 2018 julkaisemaa Kontula-sävellystä on kunneltu jo yli 740 000 kertaa pelkästään Spotifyssä, ja nyt julkaistussa Face plantissa on kuultavissa myös Kontulan teema uutena soolopianolle tehtynä sovituksena.
Kepa Lehtinen on säveltänyt musiikkia moniin elokuviin, televisioon ja mainoksiin (muun muassa Kuudes kerta, Kohta 18 ja Kimmo) sekä julkaissut urallaan soololevyt Playing theremin (2018), Helsinki in November (2019) ja It is ok to be sad and dark (2020). Kepa soittaa pianoa, syntetisaattoreita ja thereminiä. Vaikutusvaltainen Movingclassics valitsi hänet juuri viikon säveltäjäksi.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.