Ilari Hämäläisen Halleluja on ylistys domina-valtiattarelle

Ilari Hämäläinen seikkailee estottomasti rockin, popin ja metallin välillä.

Vuonna 2016 The Voice of Finlandin valovoimaisimmaksi laulajaksi valittu Ilari Hämäläinen julkaisi maaliskuussa Se ei voi -singlen, joka saa nyt jatkoa varsin rohkeasta Halleluja-biisistä.
– Halleluja on rakkauslaulu valtiattarille ja jonkinlainen sanoiksi puettu fantasia tai yritys tavoittaa ne ajatukset, jotka liikkuu päässä silloin, kun haluat antautua ja alistua partnerisi seksuaaliseen määräysvaltaan. Kappaleen idea on syntynyt joskus valtavan stressin ja paineen alla, kun on tuntunut siltä, että nyt on liian monta rautaa tulessa yhtäaikaa, eikä pää meinaa kestää. Silloin on syntynyt haave, että joku tulisi ja veisi kaiken vallan ja vastuun pois edes hetkeksi, Hämäläinen kertoo.
”Regina caeli, Halleluja – Suavitatis domina obscurra” -kertosäe ja sen sävelkieli pyrkivät kuvastamaan hurmoksellista tunnetta ja kokemusta taivaallisuudesta, ja tässä onkin onnistuttu mainiosti. Hallelujassa kuuluu myös hämäläisen teininä suuresti fanittaman Princen vaikutus, kuten myös kertosäkeessä myöhemmin hänen ihailemansa Muse-yhtye.
– Regina caeli on vanha katolinen laulettu rukous, jonka halusin tarkoituksella ottaa kappaleeseen juurikin sen ristiriidan takia, että kristinuskossa seksuaalisuus on määritelty monella tapaa synniksi, ja ainoastaan hyvin kapeasti määritelty seksuaalisuus on hyväksyttyä. Kuitenkin seksuaalinen vapaus saattaa olla parhaimmillaan lähes uskonnollinen kokemus ja ihmiset ovat hakeneet tuota hurmosta iät ajat mitä moninaisimmilla tavoilla. Koen, että yhä edelleen sanoilla kuten perverssi, pyritään likaamaan sellaista seksuaalista käytöstä, joka poikkeaa jostain kauan sitten valtaa pitävien määrittelemästä normaalista. Samalla uskon, että ne ihmiset, jotka uskaltavat rohkeasti poiketa tuosta kapeasta ’normaalista’ saavat seksuaalisuudestaan eniten hyvää elämäänsä, Ilari jatkaa.
Halleluja-singlen musiikkivideo julkaistaan ensi keskiviikkona 22. kesäkuuta, ja videolla on mukana vierailijana muun muassa Circus Mystiquesta taiteilijanimellä Arabellum tunnettu Mia Siren.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.