Katso Aino Elinan uusi musiikkivideo – nostalgiaa ja mystistä Lapin taikaa

Skotlannin Edinburghissa vaikuttava mielenkiintoinen ja lahjakas suomalaisartisti Aino Elina on julkaissut uuden singlen nimeltään Jäät lähtee.
Jäät lähtee -kappale löytyy suoratoistopalveluista kuten Spotifystä. Aino Elina on säveltänyt ja sanoittanut biisin ja sen teknisestä tuotannosta on vastannut skotlantilainen Dave Lloyd. Biisin julkaisijana toimii Masi Music.
– Idea Jäät lähtee sanaparista syntyi Lapissa talvella jo pari vuotta sitten – siihen liittyi heti sellainen vahva tunne eteenpäin menosta ja vapaudesta, ja tää fiilis jäi hautumaan vielä vuodeksi ennen kuin viime keväänä musiikki syntyi hyvin äkkiä, lähes päivässä. Tarina kuvaa vapautta, irtiottoa, anarkiaa, tuulettumista, Aino Elina kertoo.
Kappaleesta on myös tehty kiehtova ja mystinen musiikkivideo. Artistinimellä Aino Elina operoiva Mari Raekallio on kotoisin  Lapista, sillä hän on viettänyt varhaisnuoruutensa Kittilän Pöntsössä. Musiikkivideossa onkin mukana Lapin taikaa.
– Halusin videoon lumimaisemaa, ja erityisesti sulavaa lunta, enkä tänä vuonna päässyt tulemaan Suomeen viettämään talvea. Mutta sitten muistin, että meillä on vanha kotivideo 70-luvulta, missä isäni Reijo Raekallio heiluu metsässä parikymppisenä taiteilijan alkuna. Siinä oli juuri sellaista nostalgista kuvaa Lapista, mitä mielikuvissani olin liittänyt biisiin.
– Videon on kuvannut isäni ystävä Matti Salgen, joka vietti aikoinaan paljon aikaa Lapin luontoa kuvaten. Editoin videoon kontrastiksi kuvamateriaalia Edinburghin keskustasta. Videosta tuli lopulta serenadi Lapin ikävälle. Sieltä pois lentäneenä kannan Lapin luontoa ja rauhaa ikuisesti sydämessä.
Nyt uusi musiikkivideo on esillä Takahuone.fi:ssä. Olkaapa hyvät!

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.