Punkin ja rockin ylpeä sanansaattajana vihtiläinen I.F.A julkaisi ensimmäisen pitkäsoittonsa

Pitkän uran tehnyt I.F.A. Kuvaaja:: Erkko Einiö

Vihtiläinen heavypunkrockbändi I.F.A on keikkaillut aina naapurimaata Viroa myöten, mutta ensimmäinen pitkäsoitto on antanut odottaa itseään. Yhtyeen laulaja-basistin Asko Merikallion vuonna 1985 perustama trio pyyhki bittipölyt digikauppojen levyhyllyiltä ronskilla otteella takovalla IFANDIA -debyyttialbumillaan.
IFANDIA -albumin 17 kappaleen kokonaisuus on rakennettu koko bändin uran ajalta ja kahdesta biisistä albumilla kuullaan kaksi eri versiota. Muutama kappaleista on valmistunut jo 80-luvun puolella ja osa on aivan uunituoretta I.F.A -räimettä.
Sanoituksien teemat edustaa perinteistä punk- ja rock-kuvastoa vastakkaisen sukupuolen kaipuusta moottoroituihin ajoneuvoihin, saunan kuumuudesta kylmiin huurteisiin ja ajankohtaisiin puheenaiheisiin. Sanoittajana toimii useimmissa biiseissä Ann-Niina Malinen.
Sävellykset syntyvät useasti kitaristi Tompan riffien ympärille, laulumelodioista vastaa laulaja basisti Asko ja rytmitykset tulee rumpali Epeltä. Biisit sovitetaan ja hiotaan esityskuntoon
treenikämpällä kimpassa koko bändin voimin, joten kaikilla on ollut oma lusikkansa sopassa biisien tekoprosessissa.
Albumi tuotettiin kokonaisuudessaan kitaristi Tompan luotsaamassa FMS – Fagerkulla Music Studiossa Karkkilassa. Kaikki tuotantovaiheet (äänitys, miksaus ja masterointi) on toteutettu Tompan toimesta.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.