Aili Järvelän Kuin yö -kappale on paljas kuvaus yksinäisyydestä, ikävästä ja kasvukivuista

Aili Järvelältä on aiemmin ilmestynyt sooloalbumikokonaisuus Lainattua, Sinistä ja Omaa, joka julkaistiin kolmen EP:n muodossa vuosina 2019–2020. Kuva: Antti Kokkola

Laulaja-lauluntekijä Aili Järvelä on julkaissut uutta musiikkia tänään torstaina 22. syyskuuta. Kuin yö on kolmas single artistin ensi keväänä ilmestyvältä albumilta. Järvelän säveltämä ja sanoittama kappale on runollinen ja paljas kuvaus yksinäisyydestä ja ikävästä, kasvukivuista – kaikesta siitä, mikä yön pimeinä tunteina alkaa kalvaa mieltä.
Laulaminen teemoista kuten pelko, rakkaus, ikävä ja keskeneräisyys, on omaa sydäntä lähellä, ja nämä teemat ovat esillä myös tulevalla albumilla. Ehkä viesti rivien välissä voisi olla, että haavoittuvaisuus on inhimillistä, mutta ennen kaikkea se on voimavara, artisti kuvailee.
Alunperin Kaustiselta kotoisin oleva Järvelä tekee parhaillaan toista sooloalbumiaan. Tuottajaparina levyllä on Joonas Saikkonen, jonka kanssa artistilla on pitkä historia erinäisten levyjen tiimoilta. Järvelä hyödyntää bändikokoonpanoa läpi koko tulevan albumin – muusikoiden kanssa työskentely on parasta mitä artisti tietää. Omakustanteena julkaistavalta albumilta on aiemmin lohkaistu singlet Simpukoita, joka nousi Radio Suomen soittolistalle, sekä viimeisimpänä Rakkaus, jolla Järvelä duetoi Matti Johannes Koivun kanssa.
Sielukkaana tulkitsijana tunnetulta Järvelältä on aiemmin ilmestynyt sooloalbumikokonaisuus Lainattua, Sinistä ja Omaa, joka julkaistiin kolmen EP:n muodossa vuosina 2019–2020. Helsingin Sanomien kriitikot valitsivat Omaa-EP:n yhdeksi vuoden 2020 parhaista julkaisuista. Lisäksi kokonaisuuteen kuuluvan Roihuvuori-kappaleen sanoitus valittiin vuosituhannen 50 parhaan sanoituksen joukkoon lehden lukijaäänestyksessä. Järvelä on julkaissut myös albumin Unituulia (2021) yhteistyössä Sointi Jazz Orchestran kanssa. Albumilla kuullaan Järvelän säveltämiä ja sovittamia suomenkielisiä laulelmia.

Aili Järvelä keikalla

30.9. Radio Helsingin Uusi ääni -klubi, Musiikkitalo, Helsinki (Aili Järvelä duo)
7.10. Tuba, Oulu (Aili Järvelä trio)
11.12. Taustatarinaklubi, Oulu (Aili Järvelä duo)

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.