Nyt korvat hörölle – uudelta suomalaisbändiltä hieno biisi

Skinjobs-bändi on kotoisin Helsingin Vallilasta. Bändi perustettiin vuonna 2016. Kuva: Tiia Öhman

Takahuone.fi:n toimituksen sähköpostiin napsahti tiedote, jonka mukaan helsinkiläinen indierockbändi Skinjobs on julkaissut uuden syyssinkun. Tiedotteen mukaan elokuvamaisen jylhin soundein ja upein vokaalein höystetty Rachael on rakkaustarina ja dystopiapainajainen, jota ovat innoittaneet The Handmaid’s Tale ja Blade Runner. Takahuone.fi:n toimituspalaverissa biisiä diggailtiin.
– Rachael on laulu, joka syntyi tosi nopeasti ja pakottomasti. Se on samaan aikaan totta ja fantasiaa, päiväunelma ja painajainen, kuvaus ihmissuhteiden houkutuksista ja vaaroista. Kun aloimme työstää sitä, oli selvää, että laulusta tehdään elokuvallinen ja iso. Samalla oli kuitenkin tärkeää, että lauluun jäi herkkyyttä ja epätietoisuutta. Ville löysi biisiin tenhoavan soundimaailman, kertoo yhtyeen laulut kirjoittava laulaja-kosketinsoittaja Katja Laaksonen Takahuone.fi:n haastattelussa.
Vallilassa vuonna 2016 perustetussa Skinjobsissa vaikuttavat Laaksosen ohella Ville Leino (basso), Arto Alho (kitara) ja Antti Lustila (rummut).
– Minä sävellän ja sanoitan, bändi tekee yhdessä sovitukset ja Ville on soundin ja tuotannon takana. Aloimme tehdä alun perin pianovetoisista biiseistä indierockia, joka ei istu tiukasti mihinkään genreen. Olemme Blade Runner -faneja, ja bändin nimi on viittaus elokuvan replikantteihin, ihmismäisiin androideihin. Tykkäämme draamasta, ja laulut kertovat usein pinnanalisista asioista, Laaksonen kertoo.
Hän kertoo tehneensä singer-songwriter-musaa teini-iästä lähtien – yleensä enemmän tai vähemmän salaa itsekseen.
– Ystäville ja pienelle piirille soitettujen konserttien myötä tuli sellainen olo, että kynttilää ei ehkä tarvitsekaan pitää vakan alla. Skinjobs on ollut vapauttava kokemus, joka on luonut uskoa musiikin tekemiseen. Haluan tehdä musiikkia sekä bändin kanssa että itsekseni niin, että samanaikaisesti on erilaisia projekteja. Haluan olla Suomen Agnes Obel, Laaksonen kertoo.
Skinjobsin seuraavat keikat ovat Sture Fan Clubissa pe 19.10. ja Torello Rock Barissa Vantaalla la 24.11.
–  Julkaisemme syksyllä ja talvella useamman sinkun, ja tarkoitus on koostaa lopulta kokopitkä levy. Debyytti-EP:n teimme omin voimin, Rachaelia työstettiin yhdessä Nawras Oddan kanssa. Etsimme yhteistyökumppaneita ja alamme heitellä verkkoja myös levy-yhtiöiden suuntaan. Tavoitteissa on kunnianhimoinen ja oman näköinen debyyttialbumi.

Teksti: Mikko Korvenkari
Kuva: Tiia Öhman

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.