Sampsa Astalalta Se ihan kiva jäbä -soololevy: ”Ennen tätä kutsuttiin niin sanotuksi AOR-aikuisrockiksi”

Sampsa Astalan albumin sävellykset ja tuotannot nojaavat vahvasti melodisen rockin kulta-aikaan 80-luvulle. Kuva: Ville Juurikkala

Tämä päivä on erityinen pitkän linjan muusikolle ja biisintekijälle Sampsa Astalalle. Vaikka Astalan historiasta löytyy jo lukuisia äänitteitä aina Lordista uutisiinkin päätyneeseen Mötikkä-kokoonpanoon, nyt julkaistu Se ihan kiva jäbä -niminen Sampsan ensimmäinen suomenkielinen sooloalbumi.
”Levyn tarinat ovat osittain todellisia tai vähintäänkin rinnakkaistodellisia. Toisin sanoen aiheet ovat joko tapahtuneet itselleni tai jollekulle tuntemalleni – tai olisivat voinut tapahtua”, Sampsa Astala muotoileee.
Koko albumin sävellykset ja tuotannot nojaavat vahvasti melodisen rockin kulta-aikaan 80-luvulle.
”Ennen tätä kutsuttiin niin sanotuksi AOR-aikuisrockiksi, nyt määrittely olisi jossain suomirokin ja pop-iskelmän välimaastossa”, Astala hymyilee.
Samassa linjassa on levyn avauskappale Ihan kiva jäbä, josta pian kuvattava Pekka Keräsen ohjaama video näkee päivänvalon ensi kuun puolella. Tänään useilta Spotifyn listoiltakin löytyvän single on kasarhihenkistä MTV-ajan aikuisrockia aidoimmillaan. Astalan tuottaman biisin miksasi muun muassa LABista tunnettu Pekka ”Splendid” Laine.
”Kaivoin myös naftaliinista vanhan alter egoni Kitan, toisin sanoen soitin itse biisin rummut pitkästä aikaa. Myös vanhat Lordi kollegat, Niko Hurme (Kalma, basso) sekä Leena Peisa (Awa, koskettimet), osallistuivat kappaleen äänityksiin.”
Biisin sekä levyn teemaan liittyy isompi sanoma niistä vaatimuksista, joita me kaikki kasaamme niin itsellemme kuin toisille siitä, että mikä on tarpeeksi.
”Luin jostain keskustelupalstalta otsikon: ’Ihan kiva. Miksei se riitä?’ Tästä innostuneena kehitin tarinan, missä päähenkilö haluaisi kaverisuhteesta jotakin paljon enemmän, mutta toinen osapuoli ei sitä huomaa”, Sampsa kertoo.

Kuuntele uutuuslevy täältä:

Se ihan kiva jäbä -albumi

Sampsan keikalle mars!

Pe 1.4. Raahe, Irish pub OWC
La 2.4. Raahe, Irish pub OWC
La 9.4. Järvenpää, Shed
La 16.4 Karkkila, Karkkilasali
Ke 20.4. Helsinki, On The Rocks
La 30.4. Kaskinen, Sininen Hetki
Pe 24.6. Karuna, Karunan Kallioranta
Pe 1.7. Rovaniemi, Paha Kurki Rockhouse
La 2.7. Rovaniemi, Paha Kurki Rockhouse
Ke 13.7. Uusikaupunki, Pakkahuoneen torilava
La 16.7. Virolahti, Bistro & Bar Potkuri
La 23.7. Loimaa, Wanha Kanala

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.