Suuria tunteita popissaan käsittelevä AWA teki Kuuhun ja takaisin -biisin vanhemmuuden monista puolista

AWA eli Amanda Mäläskä on multi-instrumentalisti. Kuvaaja: Jesse Mäläskä

AWA jalosti Kuuhun ja takaisin -kappaletta pitkään. Idea biisistä syntyi jo, kun artisti odotti esikoistaan. Lopulta elämä kahden lapsen äitinä ja sitä kautta laajentunut todellisuus asettivat sävellyksen ja sanat oikeille paikoilleen.
– Vasta nyt koin, että osaan kirjoittaa vanhemmuudesta. Tuntuu, että lapset kasvattavat vanhempiaan ihan siinä, missä vanhemmatkin lapsiaan, AWA miettii.
– Vanhemmuuteen liittyy valtavasti pelkoa, huolta ja väsymystä. Kaiken tämän henkisen ja fyysisen taakan vastapainona on kuitenkin maailman suurin, pyyteettömin ja kaunein rakkaus.
Kuuhun ja takaisin on koskettava kokonaisuus, joka sivuaa teemoja, joita ei käsitellä riittävästi päivänvalossa. AWAn säveltämä, sanoittama ja sovittama kappale puhuttelee sekä antaa vertaistukea muille vanhemmuuden ongelmien kanssa kamppaileville todeten lohduttavasti: ”Sä oot tän kaiken arvoinen”.
AWAn vanhemmuuteen on liittynyt kamppailua oman itsensä ja traumojen kanssa. Riittämättömyyden tunnetta on rauhoitettu menestyksekkäästi Martta Jeminan 8D-meditaation avulla.
– Martta Jeminan 8D-meditaatiot ja rohkeasti jakamat elämänkokemukset ovat antaneet minulle valtavasti apua ahdistuksen ja stressin kanssa. Vanhempien pitäisi puhua asioistaan enemmän, koska vertaistuki on best, AWA muistuttaa.
AWAlle Martta Jemina ei ole tuonut vain terapeuttisia hetkiä, vaan on myös pitkäaikainen ystävä jo tarhavuosista alkaen. Kuuhun ja takaisin avaa AWAlle uudenlaisen yhteistyömallin Martta Jeminan Meditate with Martta -yhtiön kanssa.
– Julkaisun yhteydessä laitan myyntiin suunnittelemiani malakoruja, jollaisen ostamalla saa myös yhden hänen 8D-meditaationsa, AWA kertoo.
Soundillisesti biisi on iso ja sielukas. Jo aiemmilta AWAn julkaisuilta tuttu bändi saa tukea jousitriolta, joka tuo kokonaisuudelle syvyyttä ja tasoja. Kappale on luontevaa jatkoa artistin aiemmille julkaisuille, jotka ovat tuttuja muun muassa Spotifyn Iskelmä kuuluu kaikille -listalta ja useilta radiotaajuuksilta.
Juuri nyt AWA valmistelee debyyttialbumiaan, joka ilmestyy ensi vuonna.
AWA eli Amanda Mäläskä on multi-instrumentalisti. Hän on vaikuttanut monissa eri kokoonpanoissa musiikkiuransa aikana sekä kirjoittanut kappaleita myös muille artisteille. Lisäksi hän on tullut tutuksi Sarca-yhtyeen kitaristina ja biisinkirjoittajana.
AWA on uransa aikana tehnyt yhteistyötä useiden lauluntekijöiden, kuten Jonne Liimataisen, Aku Rannilan, Saara Törmän ja Sanna Korkeen sekä tuottaja Jonas Olssonin kanssa. Myös lauluntekijät Eija Hinkkala ja Heikki Salo ovat auttaneet häntä kehittymään varsinkin laululyriikan kirjoittajana.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.