Temple Balls huikeassa liidossa kohti keikkakesää

Suuri yleisö ei välttämättä vielä tiedä oululaista rockbändiä Temple Ballsia, mutta pian se tietää siitä taatusti enemmän. Parhaillaan debyyttilevyään Thaimaassa äänittävä orkesteri lämmittelee tuhansien ihmisten edessä Queenia ensi viikon perjantaina Kaisaniemen puistossa Helsingissä. Sen jälkeen on edessä useita keikkoja isoilla festivaaleilla Suomessa ja lopulta syksyllä esikoisalbumin julkaisu. Takahuone.fi otti puhelimitse yhteyttä Temple Ballsin leiriin, joka on tällä hetkellä pystytettynä noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bangkokista. Luurin nappasi käsiinsä basisti Jimi, joka kertoi bändin tunnelmista hymyjen maassa.
– Asiat voisivat olla huonomminkin. Täällä me olemme auringon alla ja saamme nauhoittaa ensimmäistä levyämme aivan mahtavassa huippustudiossa Karma Sound Studiossa. Kyllä täällä kelpaa laittaa levyä purkkiin. Kaiken lisäksi asuminen kuuluu tähän pakettiin, joten asiat ovat erittäin hyvin, Jimi fiilistelee.
Suomalaiselle rockpoppolle on varattu 10 studiopäivää nauhoituksille.
– Nyt niistä on kulunut viisi päivää ja kolme biisiä on jo lähes täysin valmiina. Parhaillaan nauhoitetaan lauluja, kertoo Jimi.
Levyn tuottajana on ruotsalainen huipputekijä Grammy-voittaja Tobias Lindell, joka on paiskinut hommia sellaisten bändien kuten Europe ja Mustasch kanssa. Kysymys kuuluukin miten ihmeessä bändi, joka vasta valmistelee ensimmäistä levyään on saanut asiansa näin mainiolle tolalle?
– Managerimme Esa ElmoHarju tämän järjesti. Hän etsi levyllemme ruotsalaista tuottajaa ja sitä kautta tämä mahdollisuus tuli eteen.
Oululainen musiikkivaikuttaja ja Zero Nine- bändin entinen basisti on hoitanut hommansa hyvin managerina, sillä myös keikkapuolella riittää Temple Ballsilla vilskettä.
– Meidän kannalta merkittävää oli se, että teimme managerisopimuksen Boogieman Managementin kanssa ja se, että saimme keikkamyyntisopimuksen RedBerg Agencyn kanssa.
Bändin uran toistaiseksi suurin keikka on luvassa 3. kesäkuuta, kun Temple Balls pääsee lämmittelemään Queenia ja Adam Lambertia Helsingissä.
– On näitä biisejä jo niin kauan jauhettu edes takaisin, ettei se keikka jännitä yhtään. Osaisimme soittaa nämä biisit vaikka unissamme. Mutta onhan se aivan mahtavaa, että pääsemme lämmittelemään tuollaista rockin legendabändiä.
Queen on bändinä todellinen jättiläinen ja korkealla kurkottaa myös Temple Balls.
– Tavoitteena on ilman muuta menestyä ulkomailla. Toivottavasti tänä vuonna ensin nousisimme suuren yleisön tietoisuuteen Suomessa. Siksi meillä onkin lämppärikeikkoja sellaisten bändien kuten Deep Purple ja Queen kanssa.
Vaikka Temple Balls tuntuu tekevän läpimurtoa pikatahtia, niin Jimi muistuttaa, että taustalla on valtavasti työtä.
– Meidän juttua on rakennettu järjestelmällisesti jo pitkän aikaa. Bändimme perustettiin vuonna 2009 ja takana on jo noin 100 keikkaa. Nyt korjataan vuosien työn tuottamia hedelmiä.

Teksti: Mikko Korvenkari

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.