Muovi Makkoselta voimaannuttava valituslaulu Olen vittupää

Muovi Makkonen julkaisi debyyttisinglensä Olen vittupää. Pelkistetyn luomusoundinen helsinkiläisduo luottaa laulun, koskettimien ja kitaran lisäksi vinoon asenteeseen – jonka taustalta saattaakin paljastua jotain aivan muuta. Ensivaikutelmia kannattaa ainakin epäillä.
– Olen vittupää kertoo henkilöstä joka on vittupää ja tiedostaa sen itsekin, yhtyeen laulaja-kosketinsoittaja Elisa Makkonen kertoo.
Elisan mukaan kyse voi olla vähän narsistisesta persoonasta – tai sitten väärinymmärretystä ja ulkopuolelle jätetystä hahmosta.
– Se on samalla valitusvirsi ja voimabiisi: olen vittupää, lällällää, Elisa nauraa.
Teksteistä ja sävellyksistä vastaava Elisa on tehnyt musiikkia vuodesta 2015 alkaen.
Olen vittupään tarina on kuitenkin vanhempi: Elisa kirjoitti sen kertosäkeen yhdeksänvuotiaana nähtyään elokuvan Pitkä kuuma kesä. Myös ala-asteen loppuvaiheessa kolahtaneen Maija Vilkkumaan vaikutus on biisiltä kuultavissa. Diggailun kohteet ovat sittemmin laajentuneet Patti Smithin ja Joni Mitchellin kaltaisiin voimanaisiin sekä Tuomari Nurmion ja Ismo Alangon tapaisiin suomen kielen käyttäjiin. Asenne yhdistää kuitenkin kaikkia esikuvia.
Muovi Makkosen sovituksiin tuo omat mausteensa kitaristi Tommi Kanerva, joka on vaikuttanut muun muassa yhtyeissä Murheenlaakso, Vaasankatu SS, God Given Ass ja Kostajat. Tommin kitarasooloja on kuultu myös Pää kii -yhtyeen debyyttialbumilla.
Keikkailun Muovi Makkonen aloitti kesällä 2019. Ketterä ja taipuisa duomuoto on mahdollistanut esiintymiset hyvin monenlaisissa ympäristöissä. Pakollisen koronan aiheuttaman keikkatauon kokoonpano on hyödyntänyt studiotyöskentelyssä. Yhtyeen debyyttialbumi ilmestyy syksyllä 2021.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.