Verhoilta levotonta melankoliaa marraskuun päätteeksi: indierock-bändiltä Ei mieli rauhaa saa -EP

Syksy ja Verhot sointuvat hyvin yhteen, ja tänäkin vuonna tänä vuodenajoista synkimpänä saadaan uutta Verhot-materiaalia – tällä kertaa EP-levyn muodossa. Indierock-yhtyeen kappaleissa samoillaan syksyisissä maisemissa: kosteilla, yön hiljentämillä kaduilla, vaivutaan ajatusten virtaan takapihan kauhtuneen pöydän ääressä väriloiston valaistessa rauhattoman mielen öistä vaellusta. EP:ltä julkaistiin jo aiemmin riipaiseva, eron tunteista kertova kehuttu sinkku En tiedä kuka sä oot, ja koko EP Ei mieli rauhaa saa löytyy nyt digitaalisessa muodossa kaikista suoratoistopalveluista.
– Alun perin oli tarkoitus julkaista pitkäsoitto, mutta se päätettiin siirtää ensi vuoden puolelle. Jossain vaiheessa tuli ajatus syksyisen kaihon ja alakulon ympärille rakentuvasta kokonaisuudesta, ja nämä biisit antoivat siihen mahdollisuuden. Niinpä päätettiin niputtaa ne yhteen EP-levylle, Verhojen laulaja-lauluntekijä Mikko Pietilä kertoo.
Melankolinen vuodenaika veti kolmikon pimeyden pehmeyteen ja herkisti samalla pohtimaan tunne-elämää useamman kappaleen verran.
– Syksy kaunis on, ja niin arvaamaton… Tämä erityinen vuodenaika on saanut mietteliääksi ja nostanut tunteet pintaan. Muistot eivät jätä rauhaan, eikä yön tunteina löydy piilopaikkaa, yhtye kuvailee tuntojaan.
Helpotusta voi kuitenkin löytyä samanhenkisten seurasta: Verhot juhlistavat tuoretta EP:tä huomenna lauantaina 30.11. Helsingin On The Rocksissa virallisella EP-julkkarikeikalla, jossa mukana on myös goottirock-piireissä kulttisuosiota nauttiva Hexdrive-yhtye. Verhoilla on myös ilo ilmoittaa festarikeikasta: helsinkiläisyhtye on jo nyt kiinnitetty Jättömaa-festareille, jotka pidetään ensi heinäkuussa Kouvolassa.

Verhot on:

Mikko Pietilä – kitara ja laulu
Toni Lundén – kitara ja laulu
Roxsy Lundén – basso ja laulu

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.