The Voice of Finland -Sanna ja Fireproven yhdistivät voimansa

Kotimainen Fireproven nousi progefanien tietoisuuteen viimeistään edellisellä, erinomaisia arvioita keränneellä pitkäsoitollaan Future Diary (2018) ja muutama vuosi aiemmin Oslon Grønnskjerm -lyhytelokuvapäivillä kisanneen New Born Truth -musiikkivideonsa ansiosta. Kolmen vuoden hiljaiselon jälkeen yhtye on nyt valmis esittämään uutta tuotantoa – ja uuden laulajan.
– Entinen vokalistimme Janne halusi keskittyä enemmän pääinstrumenttiinsa kitaraan. Uudeksi jäseneksi liittyi noin vuosi sitten The Voice of Finlandistakin tunnettu Sanna Solanterä, yhtyeen rumpali Nuutti kertaa tapahtumia.
– Kun Nuutti otti minuun yhteyttä, olin heti aivan myyty – tiesin bändin entuudestaan, ja puolet jäsenistä olivatkin vanhoja bändikavereitani progerock-yhtye ?Veritystä. Tiesin siis, että he ovat loistavia soittajia ja hyviä tyyppejäkin vielä, laulunopettajana toimiva Sanna kertoo.
The Voice of Finlandissa viime kaudella live-esiintymisiin asti muun muassa Audioslaven, Skid Row’n ja Stam1nan biiseillä itsensä laulanut Sanna joutui odottamaan bänditouhujen alkua pitkään pandemian pysäytettyä TV-ohjelman tuotannon kokonaan.
– Minulla oli The Voice of Finland -kuvaukset kesken liittyessäni vuosi sitten bändiin. Lopulta TVOF-kausi loppuikin koronarajoitusten takia vasta pari kuukautta sitten, joten pääsin vasta sen jälkeen keskittymään bänditouhuihin täysillä. Nyt tässä ollaan viimein uuden biisin kanssa, ja tuntuu kyllä ihan mielettömän siistiltä! En malta odottaa, että pääsemme kunnolla keikkailemaan ja tekemään lisää musaa. Pojat ovat myös ottaneet minut heti sydämellisesti mukaan porukkaan, joten ei ole tullut yhtään ulkopuolinen olo – päinvastoin.
Nyt julkaistava single The Addict edustaa niin ikään uutta tyyliä, vaikka Fireprovenille tyypilliset polveilevat progemetallielementit ovatkin biisissä tiukasti läsnä.
– The Addict oli aluksi täysin elektroninen kappale. Vedimme koko paketin progemetallifiltterin läpi ja huomasimme synnyttävämme jotain aivan uudenlaista. Biisissä yhdistyvät alun synth wave -intro, djent ja shamanistinen poljento, joka kuljettaa kuulijan lopulta transsinomaiseen tilaan. Tuntuu kuin kappale olisi itse kertonut mihin muotoon se haluaa asettua”, rumpali Nuutti kertoo ja jatkaa:
– Sanoitukset syntyivät analysoituani päivittäisiä toimiani. Missä kulkee raja arkisten tapojen ja riippuvuuden välillä? Monilla asioilla on mahdollisuus parantaa elämää tai viedä sitä huonompaan suuntaan. Kyse on näkökulmasta ja siitä, toimiiko tiedostaen vai impulssien ohjaamana. Addiktio koetaan usein negatiivisena ilmiönä, mutta sen takaa voi löytää tärkeää tietoa siitä, mitä alitajuntamme haluaa meille kertoa. Piileekö varjoissa kenties jotakin, mikä haluaa tulla nähdyksi ja kuulluksi.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.