Angus Young rinnastaa Eddie Van Halenin Jimi Hendrixiin: – ”Eddien soitossa oli paljon kokeilunhalua”

Kitaristisuuruus Eddie Van Halenin poismeno on koskettanut laajasti maailman musiikkikenttää.
Useat kuuluisat muusikot ovat julkaisseet sosiaaliseen mediaan pahoittelunsa kurkkusyöpään kuolleen Eddie Van Halenin poismenon johdosta. Myös AC/DC:n Angus Young muisteli kitaristikollegansa merkitystä, mikä oli hänen mielestään erittäin suuri.
– Eddie oli kitaristi-ihme. hänen soittonsa oli puhdasta taikuutta. Hänellä oli todellinen lahja musiikin maailmassa. Ne, jotka hänet tapasivat tietävät, että hän oli myös ihmisenä spesiaali. Hän jättää ison reiän meidän sydämiin. Lähetän lämpimät osanottoni koko Van Halenin perheelle, Angus Young sanoi tiedotteen välityksellä.
Angus Young on aiemminkin ylistänyt Eddie Van Halenin merkitystä muusikkona. Angus kertoi näkemyksistään Neil Zlozowerin kuvakirjassa Eddie Van Halen.
– AC/DC soitti Van Halenin kanssa samalla keikalla vuonna 1978 tai 1979 Bill Grahamin Day On The Green show’ssa. En tiennyt tuolloin Van Halenista kovinkaan paljoa, mutta olin kuitenkin nähnyt videolta Eddien soittavan Eruption-biisiä ja olin siitä erittäin innostunut, Young muisteli kirjassa.
–Tapasin Eddien seuraavaksi vuosien päästä Monsters Of Rock-festivaaleilla Englannissa. Olin shokissa, kun Eddie tuli kehumaan minun soittani, koska en koskaan pitänyt itseäni kovana kitaristina, Young sanoi kirjassa, josta Blabbermouth-sivusto oli löytänyt Youngin muisteloita.
Eddie Van Halen oli Youngin mielestä ”innovaattori”.
– Kun minä olin nuori, Englannista tuli hienoja soittajia kuten Jimmy Page, Eric Clapton ja Jeff Beck. Ja tietysti myös Jimi Hendrix oli muuttanut pelin täysin soittamisensa ja tyylinsä osalta. Eddie puolestaan synnytti monia imitaattoreita. Ihan niin kuin kävi Hendrixin kanssa – yhtäkkiä kaikki halusivat samanlaisia kitaroita kuin Eddie ja soittivat samanlaisia kuvioita kuin hän. Eddie muutti pelin täysin. Eddien soitossa oli paljon kokeilunhalua joka oli kuin avantgardea. Siksi asetan hänet samaan kategoriaan kuin Hendrix, sanoi Angus Young.

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.