Pop-punk-bändi Kätfish vie ysäritunnelmiin Baby Don’t Hurt Me -singlellä

Muun muassa YleX:n Nosteessa -bändinä ja yhdessä maailman suurimmista extreme-tapahtumista Jenkeissä loistanut Kätfish julkaisi  YleX:n aalloilla jo kuullun Baby Don’t Hurt Me -singlensä, joka nimestään huolimatta jatkaa tanakasti bändin valittua suomenkielistä linjaa. Viime vuoden puolella Ainutlaatuinen kusipää -singlensä julkaisseen Kätfishin taustavoimina toimii myös jälleen Helsinki Records.
Bändi on ehtinyt kiertää vuosien aikana muun muassa Blind Channelin ja Negatiivisten Nuorten kanssa, ja Spotifyn listat ovat tulleet tutuiksi Soundin tulokaslistojen ohella. Veikeä lisämauste sopassa on bändin kitaristi Rene Rinnekangas, joka on myös yksi tämän hetken tunnetuimmista ammattilumilautailijoista maailmassa. Vuoden urheilijaksikin ehdolla olleen olympiakisajoukkueen mitalihemmon veli Riko Rinnekangas puolestaan on bändin laulaja ja säveltäjä.
– Baby Don’t Hurt Me kertoo hyvin pitkälti myrkyllisestä suhteesta, irti pääsemisestä ja siihen takaisin sortumisesta tiedostaen, että se on vahingollista itselle. Ihmisten pitäisi luottaa enemmän omaan intuitioon eikä antaa elämäänsä jonkun toisen käsiin, Riko kertoo.
Inspiraationa ovat olleet lukuisat tilanteet, jossa hälytyskellot kertovat, että suhteen kaikki asiat eivät ole kunnossa. Kuitenkin kerta toisensa jälkeen tukahdutetaan oma järki ja vaisto sekä antaudutaan tunteen valtaan uskotellen itselle, että kaikki on hyvin.
– Lopulta kaiken sattuneen jälkeen mietitään, että kunpa olisin edes tällä kertaa kuunnellut ja uskonut itseeni, niin kaikelta tuskalta olisi vältytty.
Rumpali Petu Partanen toteaa bändin halunneen haastaa itsensä tämän biisin kohdalla. Raikas ja samalla haikea single ei ole silti suora viittaus tuleviin julkaisuihin.
– Kirjoituspöydältä löytyy tukku julkaisemattomia biisejä menevästä skeittipunkista puhtaampaan pop-soundiin. Edellisiin biiseihin verrattuna uuden kappaleen äänituotanto on ottanut myös suuren harppauksen, ja mukana myös elektronisen musiikin elementtejä. Kuinka kliseeltä se kuulostaakin, niin aidon mielenkiinnon tässä hommassa pitää se, että tällä porukalla voi syntyä hyvin monenlaista musaa, jota emme pelkää julkaista Kätfish-nimen alla, Petu sanoo.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.