Kärkitiimi Edu Kettusesta Anssi Nykäseen mukana Vepe Hännisen levyllä – Sympaattinen Houkan haaveet -single pohjustaa joulukuun uutta albumia

Kirjailija-muusikko Vepe Hänninen julkaisee joulukuun ensimmäisellä viikolla Houkan haaveet -uutuusalbuminsa, ja tulevan pitkäsoiton nimibiisistä päästään herkuttelemaan jo nyt videon kera. Vepe yhdistää vahvaan suomalaiseen laulaja-lauluntekijäperinteeseen sopivasti juurevia mausteita, ja Houkan haaveet -singlen lyriikoista löytyy myös roima annos pilkettä silmäkulmassa ikääntyvän miehen sielunmaailmasta.
– Houkan haaveet on hyväntuulinen ja itseironinen kuvaus miehestä, joka ei anna periksi, vaikka vuosia ja kiloja kertyy. Laulun kertojaminä tajuaa itsekin sen koomisuuden, joka nuoruuteen takertumiseen liittyy, mutta mentävä on kun sydän niin sanoo. Ja onhan unelmiensa, saavuttamattomienkin, perässä kulkemisessa jotakin komeaa. Ainakin ollaan vielä elossa, Hänninen hymyilee.
Biisiin kuvattiin myös musiikkivideo kesän väistyessä alkavan syksyn tieltä. Kuten biisin päähenkilö, myös tässä kyseessä on ”rantakalliolla Aqua Velvaa naamaansa läiskivä mies, jonka futsal-harrastus ja intohimo kitaroihin pitää liikkeessä”.
Tulevan albumin taustalta löytyy todellinen suomalaisen kevyen musiikin dream team: Vepe Hännisen säveltämät ja sovittamat biisit ovat saaneet silauksen Edu Kettuselta, joka on toisena sovittajana kahdessa biisissä. Suuri osa instrumenteista on Vepen itsensä soittamia, mutta mukana ovat myös esimerkiksi Anssi Nykänen, Harri Rantanen sekä Pasi Piispanen Edu Kettusen ohella. Taustalauluista vastaavat Susa Saukko sekä Maria Järvenhelmi. Äänimaailman kysymyksissä avusti myös Jussi-palkittu äänisuunnittelija Pekka Karjalainen.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.