Koe-esiintymisiä ja tympeitä tuomareita – protopunkia ja power popia yhdistelevä Kiss Disease julkaisi uuden videon

Kiss Diseasen debyyttilevy You Met Me at a Strange Time ilmestyy 3.6.2022.

Kiss Diseasen ensimmäinen ja kehuttu nimikko-EP (Kiss Disease, 2020) sekä tuliset keikat laittoivat underground-piireissä sanan kiirimään nousevasta uudesta yhtyeestä. Palautteesta rohkaistuneena bändi otti tietoisen riskin ja alkoi nauhoittaa debyyttialbumia ilman tietoakaan levytyssopimuksesta. Tästä kuultuaan Svart Records teroitti allekirjoituskynät ja teki sopimuksen power poppia, katurokkia sekä koukuttavia kertosäkeitä yhdistelevän yhtyeen kanssa.
Kiss Diseasen You Met Me at a Strange Time perustuu viime vuonna julkaistun garage-punk-EP:n raakaan ja kirpeään voimaan. Toisaalta bändi halusi laajentaa soundiaan isompaan ja monipuolisempaan suuntaan. Suuntaviivoja lähdettiin tunnustelemaan power popin ja protopunkin maailmasta. Debyyttialbumin julkaisu lähestyy ja vuorossa on järjestyksessään kolmas singlejulkaisu Speed ’n’Doubt. Yhtyeen basisti Petrus ehti kehitellä kappaletta yhtyeen ensi askelten aikaan.
Speed n’ Doubt valmistui jo ennen esikois-EP:n julkaisua, joten se on ehtinyt kypsyä mielessä jo hetken. Siihen aikaan riffeissä oma kelailu oli, että voisinpa tehdä jonkun Thin Lizzy -tyylisen kappaleen, joka ei tietenkään onnistunut, mutta sieltähän tuli ehta Kiss Disease -styge!.
Ohjaaja Helmi Donner on ohjannut samaiseen kappaleeseen videon, jossa Kiss Diseasen jäsenistö joutuu keskelle eriskummallista kykykilpailua. Kitara vaihtuu rullaluistimiin ja rumpukapulat taikasauvaan. He pistävät itsensä totaalisen likoon vain huomatakseen kalastelevansa pisteitä oudon tutunnäköiseltä tuomaristolta. Pisteet alkavat laskea ja kamelin selkä katkeaa.
– Musiikkivideoon tallentui näkymättömien raamien hajottaminen ja kahleista irtautuminen. Me kehittelimme omat hahmomme ja talenttiesityksemme, jotka upeassa loistossaan eivät silti kelvanneet tympeälle tuomaristolle. Usein se pahin tuomari on oma itsemme, jota tälläkin videolla koitetaan kovasti miellyttää, tuloksetta. Siksi paras keino olikin nitistää penseät tuomarit ja kastella kriitikoiden jäykät puvut, yhtyeen laulaja-kitaristi Ella Laine kertoo.
Kiss Diseasen debyyttilevy You Met Me at a Strange Time ilmestyy 3.6.2022 ja albumi on parhaillaan tilattavissa ennakkoon arvonsa tietävistä levykaupoista kautta maailman. Yhtyeen levyjulkaisukeikkaa vietetään 10.6.2022 Helsingissä Kuudes Linja -klubilla, jossa esiintyvät myös niin ikään uutta älppäriään juhliva Puhelinseksi sekä nouseva punkyhtye Ransom.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.