UMK:ssa menestynyt Cyan Kicks esiintyy seuraavaksi amerikkalaisyleisölle

UMK:sta koko kansan tietoisuuteen singahtanut Cyan Kicks. Kuva: Yle / Nelli Kenttä, Milla Määttä

Uuden Musiikin Kilpailussa toiseksi sijoittunut Cyan Kicks matkaa seuraavaksi Yhdysvaltoihin. Yhtye esiintyy South By Southwest -tapahtumassa Austinissa, Texasissa 16. maaliskuuta. Kyseessä on legendaarinen musiikki- ja elokuva-alan festivaali, joka kokoaa yhteen ajankohtaiset esiintyjät, alan kansainväliset ammattilaiset ja tuoreesta musiikista kiinnostuneen yleisön. SXSW:ssä ovat esiintyneet suomalaisista yhtyeistä muun muassa Children of Bodom ja The 69 Eyes.
SXSW on yksi tunnetuimpia ja arvostetuimpia showcase-festareita maailmassa. ”2022 tulee olemaan meille isoin vuosi tähän mennessä. Tuntuu mielettömän hienolta päästä starttaamaan keikat juuri SXSW:ssä”, kommentoi Cyan Kicks.
Cyan Kicks keräsi UMK22-finaalissa lauantaina 26. helmikuuta eniten ääniä uusista yhtyeistä. Yhteispistemäärä kansainvälisen raadin ja yleisön antamien äänien osalta oli 221. Voiton vei pitkän linjan kansainvälinen poprock-yhtye The Rasmus.
UMK oli meille tärkeä kokemus ja ponnahduslauta. Koko kilpailun valtava tuotanto, medianoste ja yleisöpalaute opettivat ja kasvattivat lyhyessä ajassa valtavasti. Kaiken jälkeen tuntuu paljon valmiimmalta ja varmemmalta, on syntynyt luotto, että sitä pystyy ihan mihin vaan, kannustaa laulaja Susanna Alexandra kollegoita, jotka miettivät kisaan lähtemistä.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.