Pihka Is My Namen elektropop-debyyttilevy Everything Is In Between julki – Katso uusi mystinen musiikkivideo

Joensuulais-helsinkiläinen Pihka Is My Name eli Lasse Turusen ja Henna Helasvuon muodostama elektropop-duo julkaisi debyyttilevynsä Everything Is In Between. Levyn tarinaa kertoo Pihka, mielikuvitushahmo, joka on tarpeettomana hylätty lumiseen metsään. Pihkan seikkailu alkaa upealla Binaries-videolla ja jatkuu Imaginary-, +–, Little Bubbles-, Algorithm and Blues- sekä Assembly Out of Line -sinkuilla. Lisäksi kappale Digital Water sai oman, henkeäsalpaavan hienon ilmastonmuutosta kommentoivan musiikkivideonsa.
Henna Helasvuo ja Lasse Turunen ovat säveltäneet menestyksekkäästi musiikkia televisio-ohjelmiin ja teatteriin, mutta Everything Is In Between on kaksikolle aivan erityinen lempilapsi.
– Levyn takana on hirvittävän helppo seistä. Meitä ei pelota yhtään, että mitä jos joku ei tykkää tästä – koska tämä levy on juuri kaikkea sitä, mitä me halutaan tehdä, Henna Helasvuo toteaa.
– Tämän levyn eteen on tehty ihan hullun paljon töitä keväästä 2017 lähtien. Veikkaan, että en vielä perjantaina usko, että levy on kaikkien kuultavissa! Julkkariviikolla on aina semmoinen ihmeellinen hönö ja epäusko, kun on niin paljon tekemistä. Yleensä tällaiseen epäuskoon auttaa levynjulkkarikeikka, kun näkee ihmisten reaktiot ja voi jutella jengin kanssa, Lasse lisää.
Everything Is In Between on jo saanut loistavia arvioita, ja pikkulinnut lauloivat brittitabloidi Sunday Sportinkin arvostavan julkaisua huomisessa numerossaan peräti viiden tähden arviolla. Kauniin musiikin lisäksi Pihka Is My Name -taide on myös kantaaottavaa: 3D-animaatioina toteutetuilla videoilla Pihka-robotti seikkailee ympäriinsä ihmetellen ihmisten toimintaa. Kappaleet kommentoivat käsillä olevan ilmastokriisin lisäksi sosiaalisen median luomia kuplia – asioita, jotka koskettavat kaikkia, mutta joita harva tuntuu havaitsevan.
– Pihka näkee, että ihminen on monimuotoinen kokonaisuus – kukaan ei ole koskaan täysin iloinen tai surullinen, oikealla tai vasemmalla, varma tai epävarma, mies tai nainen. Mustavalkoisuutta ja binaarijärjestelmää ei ihmismielestä löydy. Siksi onkin hullua, että sosiaalinen media ajaa ihmisiä kupliin uskomaan vain yhden näkemyksen olevan oikea ja muita ajatuksia pidetään väärinä – suorastaan vihollisina”, Pihka Is My Name -duo pohdiskelee.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.