Velcrasta tutun Jessi Freyn soololevy Villainess nyt ulkona – Levyä kehuttu jo täyden viiden tähden albumiksi

Industrial metallia soittaneesta Velcra-yhtyeestä soolouralle loikannut Jessi Frey on julkaissut kevään ja kesän mittaan lupailevia synapop-singlejä – Dark Heart, Villainess, Blue Pill ja All Monsters Are Human löytyvät kaikki sekä Spotifystä että YouTubesta – ja tänään Jessin itse säveltämä Villainess-levy on kokonaisuudessaan ulkona! Jessin ensimmäistä soololevyä on jo ehditty kehua desibeli.netin viiden tähden arviossa täydelliseksi.
– Velcran jälkeen en löytänyt kipinää pitkään aikaan musan tekemiseen, mutta vähitellen ajatuksia uusista biiseistä alkoi kypsyä päässä. Kun sitten ryhdyin hommiin, koko levy syntyi tosi nopeasti ja helposti muutamassa kuukaudessa, Jessi kertoo.
– Kahta lainabiisiä lukuun ottamatta olen säveltänyt kaiken itse. Aluksi ajattelin, että saattaisin tarvita ohjelmointiin ja sovittamiseen ulkopuolista apua, mutta levynteon edetessä tajusinkin pystyväni kaikkeen itse. Ainoastaan lauluäänitysten ja miksauksen kohdalla käännyin Mikko Herrasen puoleen, Jessi kertoo vahvasti 80-luvun soundeilla leikittelevästä levystään.
Villainess-levy on saatavilla sekä cd:nä että vinyylinä, ja itse levyjen painamisen Jessi rahoitti odotukset ylittäneellä joukkorahoituskampanjalla.
– Joukkorahoitus oli hieno projekti ja minulle artistina upea uusi tapa julkaista levy. Kampanja ylitti tavoitteensa yli 150 prosentilla ja mahdollisti levyn fyysiset julkaisut. Tämä on ensimmäinen kerta, kun levyni julkaistaan cd:n lisäksi myös vinyylinä. Siitä otettiinkin hieno, kullanvärinen rajoitettu painos. Parasta kampanjassa oli kuitenkin yhdessä tekemisen fiilis. Koen että tämä on mun ja fanieni yhdessä toteuttama juttu, Jessi kertoo.
Myöskään Velcra-yhtyeen tarina ei ole vielä täysin ohi: Fanien iloksi bändi palaa keikkalavalle ainakin vielä kerran, kun viisihenkinen yhtye esiintyy legendaarisen Nosturin lavalla lokakuun 11. päivä.
– Nosturi on ollut Velcralle ehkä se kaikkein mieluisin ja muistorikkain paikka soittaa. Soitimme siellä yhden ensimmäisistä keikoistamme sekä myös ihan sen viimeisen, ja välissä monta muuta, Jessi muistelee.
– Kun Velcran jäsenet lähtivät lokakuussa 2008 viimeisen keikan jälkeen omiin suuntiinsa, ajatuksia yhteen palaamisesta ei juurikaan sen jälkeen ole ollut. Mutta kun meitä pyydettiin lauteille vielä kerran heittämään hyvästit tälle legendaariselle keikkapaikalle, päätimme kasata vanhan jengin taas koolle. Tämä ei ollut ihan pikku juttu, sillä minä asun Englannissa ja muut bändin jäsenet vähän siellä täällä ympäri Suomea. Kun sitten soitimme ekat treenit liki 11 vuoden tauon jälkeen, homma ei epäilyttänyt enää hetkeäkään – tämähän oli loistava idea! Kuuleman mukaan keikalle on myyty jo useita satoja lippuja, joten tiedossa on taatusti mahtavat bileet!

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.