Sir Elwoodin hiljaisten värien uudella levyllä aito meininki: – ”Levyllä ei ole käytetty clickkiä tai auto-tunea”

Tänä vuonna tulee kuluneeksi tasan kolmekymmentä vuotta Sir Elwoodin hiljaisten värien ensimmäisen omakustannelevyn julkaisusta, jota bändi itse pitää yhtyeen syntyhetkenä. Juhlavuoden kunniaksi vuosikymmenen levytystaukoa viettänyt yhtye julkaisee uuden albuminsa ”Aamupäivän Errol Flynn” perjantaina 4. syyskuuta.
Yhtyeen nokkamies Juha Lehden mukaan levyä on rakennettu vanhanaikaisin metodein ja rauhallisella aikataululla vuodesta 2014 asti, jolloin yhtye teki ensimmäiset treenikämppä-äänitykset uusista kappaleista.
– Levyllä ei ole käytetty clickkiä tai auto-tunea ja muutenkin olemme pyrkineet siihen, että mukana on mahdollisimman vähän laitteilla tehtyjä korjauksia. Tärkein ajatus on ollut, että jos edellistä levystä on kulunut kymmenen vuotta, niin nyt ei ole kiire vaan tehdään kaikki harkiten. Se kuuluu myös lopputuloksesta”, Juha Lehti kertoo.
Studiolla aikaa kului lopulta reilut viisi vuotta ja sovitukset muuttuivat joidenkin biisien kohdalla moneen kertaan.
– Riku Niemen sovittamat upeat jouset ansaitsevat ehdottomasti erityismaininnan. Esimerkiksi Meidän pikku kuppila(osa 10) -kappale on puhdas live jousien ja laulun osilta.  Lumihiutaleet toukokuun -kappale on puolestaan sitä syvintä Elwoodia – utua, sutia, eteeristä laulantaa ja hiukan huuliharppua. Myös Tuula Penttilän viulu ja harppu toivat hienoja sävyjä levylle ja Danu Tigerstedin saaminen studioon miksaamaan Erno Laitisen kanssa oli hieno juttu. Nykyään taiteilijaeläkettä nauttivalla Danulla on ollut aina kultainen kosketus Elwoodin levyihin. Erno äänitti, miksasi ja kesti bändin hinkaamisen urheasti. Juha Lehti kertoo.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.