Arvio: Colorblue svengasi Elmun Baarissa

Colorbluen ympärillä riittää kuhinaa. Tässä bändi soittaa loppuunmyydyllä Semifinaali-keikalla Helsingissä.

Oletko jo nähnyt kuvia Suomen musaskenen upeimmasta hiuspehkosta, jota kantaa helsinkiläisen Colorblue-bändin laulaja Michael eli Mikko Kananoja?
Itse näin tuon hiuspehkon ensimmäisen kerran livenä, kun Colorblue keikkaili torstai-iltana 25.2 Elmun Baarissa, mikä on 200 ihmistä vetävä keikkamesta Helsingin Nosturin ravintolassa.
Tämä ei kuitenkaan ole keikkapaikan arvostelu, vaan pureudutaan nyt illan bändiin, joka on saanut jo aikaiseksi sitä kuuluisaa kuhinaa ja pöhinää ympärilleen. Colorblueta oli saapunut katsastamaan arki-iltana ei täysi tupa, mutta melko suuri määrä musiikin ystäviä ja nuoria bilettäjiä. Itse en ollut ennen keikkaa kuullut juurikaan yhtyeen musiikkia, vaan tarkoituksella jätin bändille mahdollisuuden tehdä puhtaalta pöydältä ensivaikutelman. Näin lavalla lupaavan yhtyeen, jonka soitto svengasi huolitellusti. Colorblue soittaa melodista pop-rock-musiikkia, eli se on genressä, mikä on äärimmäisen kilpailtu ja pullollaan kelpo bändejä. Jos Colorblue meinaa lyödä läpi isosti, niin siinä tapauksessa vaaditaan nykyistä parempia ja tarttuvampia biisejä. Jos biisiosastolla tehdään selvää petrausta jatkossa, niin sitten bändillä on menestysresepti kasassa. Hyviä biisejä toki on jo. Yksi hyvä biisi on While We’re Awake, bändin uusi sinkku, jonka julkaisua keikalla juhlittiin.
Colorbluella on mainio keulakuva Michaelissa. Afromikoksi joissakin yhteyksissä kutsuttu laulaja on karismaattinen ja sympaattiselta persoonalta vaikuttava nuori mies, jolla riittää äänimateriaalia mallikkaisiin laulusuorituksiin. Lavameininkiin tarvitaan häneltä kuitenkin lisää heittäytymistä kunnon show’n pystyttämistä varten, mutta sitä varmasti tulee kokemuksen karttuessa lisää. Soittajista eniten vaikutuksen teki kitaristi Antoine, jonka soitossa oli hyvää meininkiä. Kaiken kaikkiaan keikasta jäi mukava fiilis. Nyt vain pojat killeribiisejä säveltämään, niin tästä voi tulla vaikka mitä.
Vain yksi asia jäi harmittamaan keikasta: Ne kaikki täysin häpeämättömät kännykän näprääjät, jotka kehtasivat olla Facebookissa tai missä lie, kun nuori ja innokas bändi laittoi parastaan lavalla. Colorblue ei tietenkään ole ainoa bändi, jonka keikkafiilistä nämä kännykkäniilot häiriköivät. Minusta olisi kohteliasta esiintyjiä kohtaan, että kännykän käytössä keikkojen aikana olisi jokin raja.

Teksti: Mikko Korvenkari
Kuva: Promokuva

Katso Colorbluen uusi musiikkivideo:

Colorblue – While We’re Awake

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.