Raskaan rokin Red Wedding julkaisee odotetun debyyttialbuminsa

Red Wedding -yhtyeen debyyttialbumi Oceanmind on myrskyisä eepos täynnä tunnetta ja voimakkaita tarinoita.
Kokoonpano edustaa nykyaikaista, kansainvälistä raskasta rokkia, joka nousee maailmalle progressiivisten metallijättien kuten Architectsin ja Peripheryn jalanjäljissä.
20.3.2020 julkaistavan albumin miksausesta vastasi Mikko Karmila ja masteroinnista puolestaan Mika Jussila Finnvoxilta.
– Karmilan Mikko lähti Oceanmindin miksauksen jälkeen tekemään uutta Nightwishin levyä, ja hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Children of Bodomin kanssa. Koen, että Red Weddingin musiikki on täten saanut olla parhaissa mahdollisissa käsissä, yhtyeen vokalisti ja biisintekijä Julius Nikander toteaa.
Kokoonpanon musiikissa tarttuvat, melodiset kertosäkeet yhdistyvät voimakkaisiin riffeihin ja monimuotoisiin ambiensseihin. Levyn nimi Oceanmind viittaa kuvainnollisesti albumin läpi kantavaan teemaan – päänsisäisiin ongelmiin, niiden kukistamiseen sekä tästä koituvaan voitontunteeseen.
– Albumi kantaa kyseistä teemaa draamankaarena aaltoillen useasti pimeälle ja raskaamman musiikin puolelle, mutta albumilla kuullaan myös kevyempää materiaalia. Kappaleiden eri tunnetiloja, kuten raivoa, vihaa, pettymystä tai ahdistuneisuutta puretaan vuolaasti, mutta kauniit äänimaailmat ja ambienssit luovat kuulijalle myös toivon tunnetta, Nikander kuvailee.
– Vaikka albumilla tunnetilat heittelevät laidasta laitaan, yhtenäinen teema sitoo koko paletin kasaan
Uuden albumin julkaisee levy-yhtiö Redhouse FMP, joka tunnetaan aiemmista menestyneistä metallisuojateistaan, kuten Whispered- ja Tracedawn-yhtyeistä. Levyn jakelun hoitaa Playground Suomi.

Yhtyeen kokoonpano:
Julius Nikander – Laulu
Elias Yli-Jaskari – Rummut
Ronnie Roos – Kitara
Anton Louko – Kitara
Juha Haipus – Basso

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.