Paula Vesala sai ensimmäisenä naisena Reino Helismaa-palkinnon: – ”On suuri kunnia olla eka nainen, jolle tämä palkinto myönnetään”

Työväen sivistysliitto on jakanut seitsemännen Reino Helismaa -sanoittajapalkinnon. Tunnustus myönnetään muutaman vuoden välein ansioituneelle suomalaiselle lauluntekijälle. Tänä vuonna palkinto myönnettiin Vesalalle seuraavin perusteluin:

”Vesala on hätkähdyttävän monipuolinen lauluntekijä. Helismaan perintöä hän kantaa tekemällä omaa musiikkiaan sekä tuottamalla monipuolisena ammattilaisena kappaleita useissa eri tyylilajeissa kollegoilleen. Filmi- ja teatteri-ilmaisuaan hän on laajentanut nykyisen visuaalisen digimedian puolelle. Lukuisten musiikkialan palkintojen lisäksi Vesala on palkittu yhteiskunnallisesta vaikuttamisestaan Naisasialiiton palkinnolla vuonna 2011 ja hänet valittiin vuonna 2016 nuorten hyvien tapojen lähettilääksi. Reino Helismaa -palkinnon voittaja Paula Vesala ottaa sanoituksissaan kantaa naisten asemaan ja muihin yhteiskunnallisiin aiheisiin. Palkintoraati toivottaa Paula Vesalalle menestystä hänen vuonna 2015 alkaneelle soolouralleen taiteilijanimellä Vesala.”

– Olen todella otettu ja liikutuin, kun kuulin että minulle on myönnetty tämä palkinto. Sitä vaan tekee musiikkia ja projekteja ja kun tämmöinen kunnia osuu kohdalle, niin kyllä se koskettaa. Kiitos Työväen Sivistysliitto. On suuri kunnia saada tulla liitetyksi palkinnonsaajien jatkumoon ja olla eka nainen, jolle tämä palkinto myönnetään. Kiitän, kumarran, jatkan hommia, sanoo Vesala.

Reino Helismaa -palkinto on myönnetty seuraaville henkilöille:

1989 Vexi Salmi
1994 Jaakko Teppo
1999 Sauvo Puhtila
2004 Martti Syrjä
2009 Hector
2014 Heikki Salo
2019 Paula Vesala

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.