Debyyttilevynsä tänään julkaissut Dilemma: – ”Näitten biisien teko on pelastanut mut monella tapaa”

Takahuone.fi lähestyi helsinkiläisräppäri Dilemmaa, joka julkaisi tänään esikoisalbuminsa FEENIX ja kyseli Suomen Musiikille levyttävän artistin ajatuksia debyyttilevyn julkaisun tiimoilta.

Julkaiset debyyttilevysi FEENIX, kerro minkälaisia ajatuksia sinulla on
siitä?

– Olin ihan varma et levyntekoprosessin aikana tulisi writers block, identiteettikriisi ja luomisen tuska. Mitään tästä ei kuitenkaan tapahtunut vaan tekeminen tuntu kokoajan hyvältä. Sama juttu just hetkinä ennen julkaisua. Olin varma et oisin ihan jännittynyt ja paineissa. Olo on kuitenkin rento ja odottava, kertoo Dilemma.

Tekstisi käsittelee rankkoja aiheita kuten koulukiusaaminen,
perheväkivalta ja selviytyminen ja laajasti muita ihmisiä koskettavia
aiheita, miksi haluat käsitellä näitä vaikeampia teemoja biiseissäsi?

– En tiedä onko ne oikeasti rankkoja vai kuvitellaanko ne rankkoina siksi et niistä ei oo totuttu kuulemaan. Yllättävän moni kokee kiusaamista ja lähisuhdeväkivaltaa nuorena. Ymmärtääkseni molempia on kuitenkin kokoajan vähemmän. Näitten biisien teko on pelastanut mut monella tapaa.
Oon päässyt käsittelemään itselleni kosketusarkoja aiheita ja julkaisun yhteydessä olen huomannut että hitto empä ookkaan yksin näitten tuntemusten kanssa. Se on ollut voimaannuttavaa.

Levylläsi vierailee monia tunnettua artisteja kuten Pelle Miljoona, Mira
Luoti ja Paleface, miten vierailevat artistit päätyivät levyllesi ja
minkälaista yhteistyö heidän kanssaan oli?

– Levyn nimekkäät featit on mun omia nuoruuden sankareita. Ja nuoremmat featit kenen tulevaisuuteen mul on uskoa. Muistan kun Mira Luoti oli Summerin aamu tveessä joskus 15 vuotta sitten. Katoin silleen et wau tos on cool mimmi. Koske vielä niin -kappaleessa feattaava Rosaluppe on 17-vuotias. Kun nähtiin ekaa kertaa se sano mulle et siit tulee viel isompi ku musta. Mietin et ok tos on kova.

Kuuntele FEENIX-levy Spotifyssä

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.