Jussi Mikkola julkaisee kakkosalbumin Heinu II lauantaina

Jussi Mikkola on varsinainen musiikkialan työmyyrä: iittalalainen multi-instrumentalisti ja laulaja on tehnyt vuosien saatossa yhteistyötä ja esiintynyt taustabändeissä mm. Michael Monroen, Freemanin, Pete Parkkosen, Laura Voutilaisen, Krista Siegfriedsin, Veeti Kallion, Tommi Läntisen ja lukuisien muiden kotimaisten eturivin artistien kanssa. Vuodesta 2008 itsensä musiikilla elättänyt, musikaali- ja teatterituotannoissakin esiintynyt ja äärimmäisen ahkerasti keikkailevan Jimmy Cola -bilebändin keulakuvana toimiva Jussi julkaisi ensimmäisen levynsä Heinu vuonna 2013. Albumi saa jatkoa nyt lauantaina, kun surullisten tapahtumien seurauksena yllättäen maanviljelysurallekin päätyneen Jussin toinen levy Heinu II ilmestyy suoratoistopalveluihin.
– Heinu II sai alkunsa vuonna 2015, kun minusta tuli isäni äkillisen poismenon jälkeen sukutilani isäntä. Tarve tehdä albumi ns. ’terapiana nopeasti’ saikin uusia käänteitä, kun yritin tehdä 150 keikkaa vuodessa ja pyörittää maatilaa samaan aikaan – levynteko venyi viiteen vuoteen, Jussi muistelee.
Huippumuusikko päätyi soittamaan rumpuja lukuun ottamatta käytännössä kaikki soittimet upeasti soivalle suomipop-levylleen itse.
– Äänitin pari biisiä kerrallaan ystäväni Janne Saksan Sound Supreme Studiossa Hämeenlinnassa. Ensimmäisellä kahden biisin rupeamalla oli mukana koko bändillinen soittajia, mutta siitä eteenpäin halusin tehdä asioita vielä enemmän omin soittovoimin. Rummut soitti Leo Kunnas, mutta muiden instrumenttien osuudet hoidin itse. Tämä ratkaisu säästi paljon aikaa, mutta toki sysäsi ison kiven sovitustyön muodossa hartioilleni, Jussi kertaa levyn syntyä.
– Tekstit pohjaavat omiin tarpeisiini käydä läpi elämäntilanteita ja prosessoida tunteita. Aikaisemmalla albumilla biisinteko lepäsi pitkälti ammattilaisten harteilla (Timo Kiiskinen, Kauko Röyhkä, Douglas Pashley), mutta nyt oli oman äänen aika, Jussi kertoo.
Spotifyn Suomirock tänään -listallekin nostettu raikas single Madison Square Garden soi nostalgiaa huokuen modernisti nykypäivässä.
– Kappale oli viimeinen levylle päätynyt biisi. Teksti ja melodialinjat oli hahmoteltu jo muutama vuosi sitten, mutta biisin tekstistä tulikin ajankohtaisempi kuin koskaan. Koronan pysäyttäessä keikat lauloin studiossa kaipaavani ihmisten joukkoon. Koko levyn musiikillinen linja on levännyt pitkälti omien idoleideni tekemän musiikin päällä. Eagles, Paul Simon, Elton John, Toto ja miksei moni muukin ennen 2010-lukua tehty amerikkalainen musa vaikutti lopputulokseen. Tavoitteena oli rento rullaava fiilis kuin Eaglesin Take It Easyssa konsanaan, Jussi toteaa.
Madison Square Gardenista on tulossa myös livevideo, jolla nähdään tandemeista tuttu Freeman – laulajalegenda on nimittäin myös mukana feattaamassa yhdessä tulevan levyn
kappaleista.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.