Sampsa Astalalta urbaanin aikuisen joululaulu – ”Halusin tuoda uutta kulmaa perinteisten joululaulujen rinnalle”

Sampsa Astala on jo vuosia julkaissut ahkerasti omaa musiikkia yhden EP:n ja lukuisien sinkkujen siivin. Kuva: Terhi Ylimäinen

Menestyksekästä suomenkielistä soolouraa Lordin jälkeen tehnyt Sampsa Astala julkaisi tänään yllättävän uuden kappaleen, joululaulun nimeltään Siellä mun jouluni on. Aikaisemmin erityisesti rock-hahmona tunnetuksi tullut Astala koki, että nyt on aika puhua aiheesta, joka koskettaa harvinaisen monia aikuisia joulun alla. Urbaanin joululaulun sanomaan on helppo samaistua tallatessa esimerkiksi Helsingin katuja.
– Halusin tuoda uutta kulmaa perinteisten joululaulujen rinnalle. Kun omat vanhempani muuttivat lapsuuden kodistani Karkkilasta Helsingin Kallioon, oma niin sanottu joulufiilikseni sai kovan kolauksen. Ennen joulun tunnelman sai niistä tutuista lapsuudenkodin tuoksuista ja perinteistä – ja sitten ne olivat poissa, Sampsa Astala kertoo.
– Toinen kantava ajatus oli se, että monilla omilla tutuilla, esimerkiksi sinkkumiehillä, joulu ei muuten eroa tavallisesta päivästä, paitsi siten, että se oma kantabaari on kiinni ja täytyy lähteä tuopille johonkin muuhun baariin, Sampsa kertoo.
Perinteisten joululaulujen, kirjojen ja korttien maailma on kovin kaukana siitä, mikä on monen todellisuus.
– Silti musiikin avulla sen oikean joulufiiliksen voi lopulta silti löytää, Astala lisää.

Sampsa Astala keikkailee joulun alla seuraavasti:

24.11. Fat Lizard, Espoo
1.12. U2, Helsinki
8.12. Hotelli Zilton, Loviisa
13.12. Old Story, Vantaa
15.12. Stone’s, Helsinki

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.