Jankkari nostaa esille vakavan aiheen – ”Irwin ei pelännyt iskelmää” -kappale kertoo muusikon ammatista

Perjantaina julkaistavassa singlessään Irwin ei pelännyt iskelmääJankkari kuvittelee itsensä iskelmälegendojen rinnalle. Kappale kuvastaa henkilön täydellistä omistautumista asialleen; hommaa painetaan, vaikka henki menisi. Onhan kyse intohimosta!
Aiemmin Jonas Olssonin tuottaman Legioona-yhtyeen laulaja-kitaristina, sittemmin muusikko-tuottajana toiminut Jankkari ottaa nyt ensiaskeleet kohti iskelmägenreä. Musiikillaan hän käy taistelua myös niin sanotun soitetun musiikin puolesta.
– Tyyliäni voisi kutsua turboiskelmäksi, joka puolestaan viittaa vanhan tyylin sekoittamista moderniin hektisyyteen ja tempojen vaihteluihin, Jankkari sanoo.
Hän on aiemmin ollut mukana kirjoittamassa muun muassa Sima feat. Neon 2 – Tää on rakkautta (Sony Music) ja Costee feat. Tippa – Normaaleita (Warner/Etenee) -kappaleet.
Tuore Irwin ei pelännyt iskelmää -julkaisu on suomenkielinen folkista, iskelmästä ja popista ammennettu kappale, jossa on kuitenkin vakava aihe.
– Tavallinen kuuntelija ei tule ajatelleeksi, miten kuluttavaa muusikon ammatti voi olla, Jankkari toteaa.
– Asiasta puhutaan silloin tällöin mediassa, ja tämän päivän artistit tuovat omalla tavallaan alan raakuutta esille, mutta todellisuus kulisseissa jää usein taka-alalle. Ennen kaikkea puhutaan niistä muusikoista, jotka kiertävät vuodesta toiseen maatamme tanssiyhtyeissä ja taustabändeissä, hyvin usein vaatimattomissa oloissa pienillä keikkaliksoilla.
Tilastojen valossa kuolleisuusluvut ovat korkeimmillaan seuraavissa ammateissa: rakennusalan ammatit, hitsaajat ja kaasuleikkaajat, koneistajat, moottoriajoneuvon- ja koneiden kuljettajat sekä paperityöntekijät.
– Kun muusikko kuolee nuorena, syynä ovat usein hänen henkiset ongelmansa, jotka ovat johtaneet ehkä päihteiden käyttöön, Jankkari pohtii.
– Esimerkiksi Irwin kuoli 47-vuotiaana, Albert Järvinen 40-vuotiaana, Junnu Vainio 52-vuotiaana, Badding 39-vuotiaana, Cisse Häkkinen 39-vuotiaana ja Kirka 56-vuotiaana, muutamia mainitakseni.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.