Indiepoppari Lieven toinen sinkku ”Mustaa jäätä” esittelee Lieven herkempää puolta

Lieven musiikillinen ydin on suomenkielinen pop.

Lieve on helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä, jonka nykymuotoinen tarina sai alkunsa vuodenvaihteessa 2020-2021. Vaikka Lieven tarina ottaa vasta ensiaskeleitaan, historiaa musiikin tekemisen parissa on jo reilun parinkymmenen vuoden ajalta. Lieven musiikillinen ydin on suomenkielinen pop, mutta artistin bänditausta on metallin parissa. Lieven ensimmäinen sinkku, kasarihenkisesti fiilistelevä synapopbiisi ”Nollasummapeli” julkaistiin elokuussa 2021 ja biisi on kerännyt noin sata toistoa paikallisradioissa ja se on kuultu myös Radio Helsingissä. Toinen single ”Mustaa jäätä” näki päivänvalon viime viikon perjantaina.
– Mustaa jäätä on ensimmäinen täysin itse alusta loppuun kirjoittamani biisi ja siksi minulle henkilökohtaisesti tärkeä. Tämän kappaleen myötä myös Lieve sai alkunsa ja ymmärsin, että haluan kulkea tätä tietä, jossa vastaan itse biisieni säveltämisestä ja sanoittamisesta. Tärkeänä sovitusapuna tämänkin kappaleen luomisprosessissa on toiminut tuottaja-aisaparini Leevi Kohonen ja biisin on masteroinut Daniel Hagström, Lieve kertoo.
Mustaa jäätä esittelee Lieven herkempää puolta, jota hän haluaa synapoppailun lisäksi vaalia.
– Kappale kertoo ihmissuhteesta irti päästämisestä, mutta itselleni kappale ei kerro rakkaussuhteen päättymisestä. Sanoituksiani en avaa enempää, vaan jokainen saa ankkuroida lyriikkani omaan elämäänsä. Ajattelen, että kun kuulijan oma mielikuvitus saa täyttää tarinan aukot, voi kuulija halutessaan löytää sanoituksesta yhteistä pintaa henkilökohtaiseen tarinaansa.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.