Jussi Syren iloitsee Bluegrass Christmas-levyn saamasta tunnustuksesta: – ”Totta kai olemme otettuja”

Jussi Syrenin elämästä kirjoitettiin kirja.

Paikallisradioiden Vuoden 2020 Joululevy -tunnustus jaettiin kahdelle laadukkaalle albumille, jotka luovat joulutunnelmaa omilla tavoillaan. Voittajat ovat Tessa Virta albumillaan Joulun Tähdet sekä Jussi Syren And The Groundbreakersin Bluegrass Christmas.
Syren on amerikkalaisen perinnemusiikin bluegrassin sanansaattaja Suomessa. Hän iloitsee yhtyeen levylle osoitetusta kunniasta.
– Totta kai olemme otettuja, että saimme tällaisen tunnustuksen. Hieno asia, että myös roots-musiikki saa tällaista huomiota, Jussi Syren sanoo.
Bluegrass Christmas -levy on varmasti monipuolisin Groundbreakers-albumi koskaan.
– Siinä mennään tunnelmasta toiseen ja sovituksissa on paljon eri sävyjä. Kappalevalikoima jaottuu karkeasti kolmeen osaan: Klassikot, jouluiset bluegrass-standardit ja omat biisit. Bluegrass-sovitus tuo uutta näkökulmaa jopa Silent Nightin kaltaisiin sävellyksiin.
Jussi Syren And The Groundbreakers tunnetaan erittäin ahkerana keikkabändinä, mutta korona on verottanut keikkarintamalla myös Syrenin yhtyettä.
– Ehdimme sentään muutaman joulukeikan tehdä ennen tiukempia koronarajoituksia.  Syyskuussa esiinnyimme sattuneesta syystä virtuaalisena maailman suurimmassa alan tapahtumassa IBMA World of Bluegrassissa ainoana ei-amerikkalaisena bändinä tavoittaen kymmenien tuhansien yleisön, Syren kertoo.
– Ensi vuonna sama tehdään paikan päällä Raleighissa North Carolinassa livenä, jos ei rajoitteita ilmene. Tuore joululevy on saanut ylistävät arviot niin kotimaassa kuin ulkomaillakin ja radiosoittoakin on globaalisti tullut, kertoo Syren.
Ensi vuodelle Syren on jo sopinut mukavan määrän keikkoja, mutta aika näyttää miten ne toteutuvat tässä tilanteessa. Syrenillä on nyt edessään jouluun rauhoittuminen.
– Vietän joulua läheisten seurassa perinteiseen tapaan. Joulun sanoma on minulle tärkeä Vapahtajamme syntymäjuhlana.