Indieartisti Jutta Rahmel on julkaissut esikoisalbuminsa Heijastuksia – Levynjulkkarit keskiviikkona Sellosalissa

Jutta Rahmelin esikoislevyn julkaisua juhlistetaan Espoon Sellosalissa 26. lokakuuta. Kuva: Juho Länsiharju

Laulaja-lauluntekijä ja kanteleensoittaja Jutta Rahmel on julkaissut esikoisalbuminsa Heijastuksia. Yhdentoista kappaleen kokonaisuus käsittelee muun muassa nähdyksi tulemisen kaipuun, riittämättömyyden tunteen, kipeän rakastumisen sekä ulkopuolisuuden teemoja.  Heijastuksia-albumi sukeltaa modernin akustisen indien ja folkin maailmaan rohkeasti ja vahvalla intuitiolla. Albumi esittelee lupaavan laulaja-lauluntekijän, joka tutkii oman visionsa ääriviivoja ennakkoluulottomasti ja vakuuttaa omalla äänellään. Kokonaisuuden tunnelma on hienovarainen ja albumilta löytyy yhtymäkohtia muun muassa Joni MitchellinViitasen Piian ja Chisun musiikkiin ja ilmaisuun.
Artisti peräänkuuluttaa herkkyyden ja haavoittuvuuden kokemisen tärkeyttä. Ne ovat myös olennaisia oivalluksia, joita Rahmel on tehnyt debyyttialbumiaan tehdessä.
– Olen herännyt vasta viime vuosina tajuamaan oman herkkyyteni ja sen syvyyden. Olen yrittänyt paeta suorittamiseen sitä mitä olen ja peittää kovuudella alla olevan pehmeyden. Se on johtanut uupumiseen. Jatkuva puskeminen on myös kuulunut musiikissani, mikä on aika hämmentävää, mutta myös täysin loogista kun sitä tarkemmin ajattelee. Kun tajusin, että olin kannatellut ja kontrolloinut kaikkea melkein koko elämäni ajan ja koin samaan aikaan vaikean suhteen sekä sen tuoman ahdistuksen, toi se minut polvilleen. Ensimmäistä kertaa uskalsin luopua suorittamisen verhosta ja vuodattaa musiikkiin haavoittuvat puoleni. Kun tein albumia, yritin kanavoida sen kaiken voiman mitä sisälläni on ja tuoda sen musiikkiin, herkkyyden keinoin, Jutta Rahmel kertoo.
Kansanmusiikkitaustainen laulaja-lauluntekijä ja kanteleensoittaja Jutta Rahmel (s. 1991) on artisti, jonka on voinut nähdä muun muassa Vesalan riveissä niin keikoilla kuin Vain elämää -ohjelmassa vuonna 2019. Lisäksi Rahmel on vaikuttanut jo 21 vuoden ajan kantele- ja lauluyhtye Kardemimmeissä. Soolourallaan hän on julkaissut suomenkielisen EP:n Varjot kulkevat mukanani vuonna 2018 ja englanninkielisiä singlejä vuosina 2019–2020. Nyt ilmestynyt Heijastuksia-albumi on tehty yhteistyössä tuottaja Joonas Saikkosen (mm. Antti AutioMopoElifantree ja Kalevauva.fi) kanssa. Esikoislevyn julkaisua juhlistetaan Espoon Sellosalissa 26. lokakuuta. Syksyn keikoilla Rahmel esiintyy kitaristi Mikko Malmivaaran kanssa. Sellosalissa esiintyy lisäksi myös laulaja-lauluntekijä Paul Elias.

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.