Lulua-yhtye laulaa kotikaupungilleen – Lulu-biisi on oodi Tampereelle

Kaksi vuotta sitten perustetun Lulua-yhtyeen johtohahmoina ja solisteina toimivat Miia Lepola ja Vesa Holmala. Kuva: Lulu Airisto

Rock-yhtye Lulua on julkaissut uuden singlen. Lulu-kappale on oodi yhtyeen kotikaupungille Tampereelle. Sävellyksen ja sanat ovat tehneet Miia Lepola ja Vesa Holmala, jotka vastaavat myös kappaleen lauluosuuksista. Single on toinen ennakkolohkaisu yhtyeen keväällä 2023 ilmestyvältä debyyttialbumilta, jonka julkaisee Eclipse Music.
– Biisi on räväkkä kunnianosoitus rakkaalle kotikaupungille. Me halutaan astua isoihin saappaisiin ja sellaisiahan Tampereelta löytyy musiikin saralla jo entuudestaan. Bändi rokkaa upeesti tässä ja ilakoivat saksofonin puhallukset kruunaavat biisin lopullisen grooven, Holmala iloitsee.
Lulu-kappaleen musiikkivideo julkaistaan ensi viikon torstaina 15. syyskuuta. Videon on ohjannut Antti Väre (Värevision).
– Ideana musiikkivideolle oli se, että kuvaamme greenscreeniä vasten lauluottoja ja ohjaaja kokoaa otoista lopputuloksen. Oli mukava antaa Antille vapaat kädet videon työstöön, koska luotto on kova ja kyllähän tämä taas kannatti. Saimme kuviin suuria ja tärkeitä vaikuttajia, jotka ovat näyttäneet suomirockin tietä ja lyriikkaa meille nuoremmille sukupolville. Tästä tulee hyvä mieli ja video on meidän itsemme näköinen – se on kuitenkin pääasia, Holmala jatkaa.
Tulevan albumin tuottajana toimii yhtyeen kitaristinakin tunnettu Samuli Erkkilä ja miksauksesta sekä masteroinnista vastaa Jesse Vainio. Albumi on äänitetty JaBa Studiolla Hankasalmella.
Yhtyeen kesäkuussa julkaistu debyyttisingle Elefantin hautausmaa on soinut ahkerasti muun muassa Radio 957:n ja Radio Soin taajuuksilla. Kaksi vuotta sitten perustetun yhtyeen johtohahmoina ja solisteina toimivat Miia Lepola ja Vesa Holmala. Molemmat ovat vaikuttaneet musiikkialalla jo pidempään erilaisissa projekteissa ja kokoonpanoissa. Lepolaan on voinut aiemmin törmätä Lepolan Akka & Kulkutauti -kokoonpanossa sekä Pink Floyd -tribuuttiyhtye Pulsessa. Arkielämässään Lepola työskentelee musiikkiterapeuttina nuorten KELAn kuntoutuspsykoterapian palveluntuottajana ja toimii yhtenä perustajajäsenenä taideterapioihin erikoistuneessa terapiatalossa Tampereella.
Vesa Holmala on julkaissut Holmala-artistinimellä albumit Kuka minä oon (2017) ja Sakar (2020), jotka ovat poikineet liudan radiosoittoa. Holmala on voittanut myös Bauer Median Unelmastudio-kisan vuonna 2020. Lisäksi Holmala tunnetaan valokuvataiteilijana – taskussaan hänellä on muun muassa Eisa Maestro -valokuvakilpailun voitto 2021 ja hän on yksi Suomen Fujifilm Ambassadoreista.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.