Suomen countryn ja bluesin ykkösnimiin lukeutuva Joe Vestich julkaisee Steal the Wind -albuminsa – Mukana kotimaan kärkikaarti

Joseph "Joe" Vestichin, tinkimätön työ rockin sävyttämän countryn ja bluesin saralla jatkuu edelleen.

Jos 1980-luku toikin Suomeen ensimmäiset varsinaiset vientibändit, vaihdossa maailmalta saimme Yhdysvalloista Joseph ”Joe” Vestichin, jonka tinkimätön työ rockin sävyttämän countryn ja bluesin saralla jatkuu edelleen. Muun muassa Dave Lindholmin ja Heikki Silvennoisen rinnalla menestystä niittänyt Vestich julkaisee nyt oman Steal the Wind -albuminsa, jonka juurevista soundeista on saatu esimakua jo Razor Red Skies- , Rocket Girl- ja Paradise-singleillä. Kokonaisuuden on tuottanut myös levyllä kuultava ja Jerry Jeff Walkerinkin luottomiehenä tutuksi tullut John Inmon. Lisäksi mukana levyllä ovat muiden muassa Juha Torvinen, Eero ”Safka” Pekkonen, Laura MoisioOkke Komulainen sekä Lloyd Maines.
– Urani aikana olen useasti ollut mukana erilaisissa äänittävissä kokoonpanoissa, mutta vain laulajana. Minulla oli homma, joka piti hoitaa ja nautin siitä, mutta oma luova panokseni oli usein melko rajattu. Tässä projektissa erityistä on, että se on minun soololevyni, ja suuri osa siihen liittyvistä päätöksistä oli minun vastuullani. Totta kai taiteellinen tuottaja John Inmon sanoi aina viimeisen sanan soundimaailman suhteen, mutta siitä huolimatta hän aina varmisti minun olevan tyytyväinen suuntaan, johon hän levyä oli viemässä, Vestich kertoo ja lisää:
– Sain myös tukea ja neuvoja muilta lahjakkailta kollegoiltani, joiden kanssa työskentelin, mutta minulla itselläni oli iso rooli tämän albumin luomisessa. Olen erittäin ylpeä voidessani sanoa niin.
Joe Vestichin uudet kotisivut on myös avattu, ja ne löytyvät osoitteesta joevestich.com. Sivuilta löytyvät myös muut tulevat esiintymiset.
Katso ohjaaja Katri Ilona Koppasen tekemä Razor Red Skies -video.