Klasu nauttii ensimmäisen soolovuoden antimista

Klasu teki onnistuneen debyyttilevyn sooloartistina.

 

Vuosi 2015 toi mukanaan monta uutta ja mielenkiintoista suomalaisartistia. Yksi heistä on taitelijanimellä Klasu esiintyvä Lasse Toimi, joka julkaisi maaliskuussa ensimmäisen soololevynsä. Helsingissä nykyään asuva, Turusta kotoisin oleva laulaja-lauluntekijä on jo vuosia soittanut eri bändeissä, mutta soolouran rakentaminen on tullut hänelle vasta tänä vuonna tutuksi. Nyt kun ensimmäinen vuosi sooloartistina on pian takana päin, niin Klasu ehtii jo pohdiskella vuoden antimia mietteliäänä.
– Olen jo aika monta vuotta pyörinyt musakuvioissa mukana ja se on helpottanut todella paljon debyyttivuottani sooloartistina. Mutta onhan tämä täysin uusi tilanne nyt ollut, kun olen itse ollut päävastuussa asioista. Kaiken kaikkiaan vuosi on ollut antoisa ja voin sanoa, että tykkään oikeastaan kaikesta, mitä musahommissa on tullut eteen, turkulaiselle Drink Tonight Records- levymerkille kiinnitetty Klasu kertoo.
Suomen musiikkibisneksessä vain hyvin harva artisti saa täyden elannon musiikin kautta. Se on kuitenkin määränpää ja maali mihin moni pyrkii. Niin myös Klasu.
– Olen päivätöissä opettajana ala-asteella Helsingissä. Töiden ohella vien musiikkiuraani eteenpäin, niin paljon kuin vain kerkeän. Voin sanoa, että kiirettä ja tekemistä riittää. Suuri unelmani olisi elättää itseni musiikilla, mutta realiteetti on tällä hetkellä se, että muitakin töitä on tehtävä.

Hyvää palautetta
debyyttilevystä

Klasun debyyttilevy on herättänyt varsin mukavasti kuhinaa. Se on esimerkiksi ehdolla vuoden esikoisalbumiksi levykauppa Äx:n äänestyksessä.
– Olen siitä iloinen, että olen saanut musiikistani hyvää ja rohkaisevaa palautetta. Olisin toki toivonut enemmän radiosoittoa, mutta tiedän, että töitä on tehtävä kärsivällisesti, hän sanoo.
Moni on ihastunut Klasun kappaleiden kevyeen, rauhalliseen ja leppoisaan meininkiin.
– Biisit syntyivät hyvin luontevasti siten, että tein niitä itsekseni kotosalla. Niissä olosuhteissa tämmöinen rauhallisempi meininki tulee kuin luonnostaa, sanoo Klasu.
Hänelle on tullut muissa bändeissään vauhdikkaampikin musiikki hyvinkin tutuksi. Klasu on vaikuttanut aiemmin bändeissä Common Tones, Wojciech, Koria Kitten Riot ja Traffic Island.
Keikoillekin Klasu on myös ehtinyt. Keikkalistalla on muun muassa Turun Dynamo, Helsingin Korjaamo sekä esiintyminen Lost in Music Festivaleilla Tampereella lokakuussa. Heti debyyttivuonna Klasu on päässyt soittamaan monessa laadukkaassa keikkapaikassa.
– Keikoillakin on tullut hyvää palautetta ihmisiltä. Mutta ehkä yksi asia, josta on jäänyt hieman hampaankoloon tästä vuodesta on se, että keikkoja olisi voinut olla enemmän, hän sanoo.

Uudet kujeet
edessä

Vuoden lähestyessä loppuaan Klasu virittelee jo uusia kujeita uransa eteenpäin viemiseksi. Hänet on löytänyt pimeinä kaamosiltoina studion syövereistä nauhoituspuuhista.
– Uutta musiikkia on jo demotettu seuraavaa levyä varten. Olen todella täpinöissäni, sillä vireillä on esimerkiksi levyn tuotantopuolelle kutkuttavan hienoja asioita. Mutta ei niistä vielä uskalla puhua ääneen, sillä tiedän kokemuksesta, että musabisneksessä kaikki suunnitellut asiat eivät aina toteudu, sanoo Klasu, josta taatusti kuullaan vielä jatkossa paljon.

Teksti: Mikko Korvenkari
Kuva: Laura Larmio

Klasu- Hei onneton

 

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.