Laulaja-lauluntekijä Miia Junes julkaisi debyyttialbuminsa Sadekuuroja

Keminmaalta kotoisin oleva, sittemmin helsinkiläistynyt Miia Junes. Kuvaaja: Soile Vesala

Laulaja-lauluntekijä Miia Junes julkaisi debyyttialbuminsa Sadekuuroja tänään perjantaina. Sadekuuroja on monipuolinen kokonaisuus, joka kuljettaa pienestä akustisesta ilmaisusta aina isoiksi kasvaviin pop-sävellyksiin asti indierockin ja -popin keinoin. Matias Kiiverin tuottama levy tarttuu rohkeasti suuriin teemoihin kuten mielenterveys, rakkaus ja kuolema.
Alkuvuodesta 2021 julkaistu Ulappa EP viitoitti suuntaa, josta oli hyvä jatkaa levyn tekoon. Sanoisin, että käytössä on sama toimiva pohja, mutta uusia mausteita ja lisää rohkeutta, joka yltää tekstin tasosta soittoon ja laulutulkintaan asti. Levy sisältää muun muassa laulun nuoruuden yksinäisyydestä, pohdintaa kohtalosta ja kuolemasta, laulun rakkauden kaipuusta ja menettämisen pelosta sekä hyvin henkilökohtaiset kappaleet läheiselle lapselle, sekä omalle siskolle, Junes kertoo albumista.
Keminmaalta kotoisin oleva, sittemmin helsinkiläistynyt artisti fiilistelee yhtä lailla menneen ajan musiikkia Chet Bakerista Laila Kinnuseen kuin nykytekijöitä Harry Stylesista Antti Autioon. Artistille tärkeintä sekä musiikin tekijänä että kuuntelijana on tunne ja sen välittäminen, eikä niinkään tarkat tyylilajit ja lokerot.
Albumi on äänitetty Helsingin Vallilassa Hollywood House Studiolla tuottaja Matias Kiiverin johdolla ja sen on masteroinut Minerva Pappi.
Katso tuore Porteilla -musiikkivideo. Herkkä ja elokuvallinen musiikkivideo nostaa tarkasteltavaksi yksinäisyyden, menettämisen sekä surusta yli pääsemisen tärkeitä teemoja. Ohjaaja Jani Viitala halusi luoda musiikkivideoon Cast Away -tyylisen tarinan, jossa suuren menetyksen kautta päähenkilö sulkeutuu omaan maailmaan ja käsittelee tuntemuksiaan omalla yksilöllisellä tavallaan.

Miia Juneksen seuraavat keikat:
21.5. Jyväskylä, Yläkaupungin Yö
2.6. Helsinki, Tenho Restobar

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.