Iron Country Sisters loihtii juurimusiikkia tuorein sävelin

Iron Country Sistersin ytimen muodostavat Rautamaan siskokset Julia, Silja ja Paula. Kuvaaja: Antti Kokkola

Helsinkiläinen Iron Country Sisters- yhtye onnistuu mainiolla tavalla luomaan country- ja rootspohjaista musiikkia raikkain ja nykyaikaisin soundein ja sävelin. Kolmen siskoksen muodostama bändi nauhoittaa parhaillaan debyyttialbumiaan, josta uusi Bonfire-single antaa maukasta esimakua. Takahuone.fi soitti biisintekijä Julia Rautamaalle ja kyseli bändin kuulumisia.
– Hyvää kuuluu kiitos vain. Debyyttilevyä nauhoitetaan parhaillaan ja oli hienoa saada Bonfire-sinkku julkaistua. Se on tärkeä biisi itselleni ja luonnollinen valinta sinkkubiisiksi. Olemme saaneet siitä paljon positiivista palautetta, mikä tietenkin tuntuu hyvältä. Toivottavasti mahdollisimman moni ihminen kuulee biisin ja myös tykkää siitä, sanoo Julia Rautamaa.
Iron Country Sisters on mielenkiintoinen sekoitus rootsmusiikkia tuoreilla popvivahteilla.
– Tarkoituksena on löytää musiikkiin se oma juttu ja soundi, joilla erotumme muista bändeistä. Emme halua tehdä sellaista musiikkia, jota ollaan jo maailmasivu tehty. Tuntuu siltä, että olemme oikeilla jäljillä.
Iron Country Sisters perustettiin vuonna 2014. Sen jälkeen bändi nähty keikoilla musiikkiklubeilla ja festareillakin. Yhteiskeikkoja bändi on heittänyt sellaisten tunnettujen artistien kuten Ismo Alanko ja Steve ’N’ Seagulls kanssa.
– Tarkoitus on keikkailla mahdollisimman paljon tulevaisuudessa. Festareilla olisi esimerkiksi mahtavaa päästä kesäisin soittamaan.
Iron Country Sistersin ytimen muodostavat Rautamaan siskokset Julia, Silja ja Paula. Jokainen heistä kunnostautuu sekä soittajana että laulajana.
– Siskojen kanssa kun tekee yhdessä musiikkia, niin parasta siinä on se, että meillä on sellainen maaginen yhteys toisiimme olemassa. Välillämme on telepatiaa, joten siskosten muodostama bändi on hyvä ja toimiva yhtälö, vaikka onhan siskojen kanssa toimiessa aina välillä omat haasteensa.
Iron Country Sisters on hyvinkin kansanvälisen kuuloinen, joten ulkomailla voisi olla bändille tilausta. Parhaimmassa tapauksessa se voisi saada jalansijaa esimerkiksi countrymusiikin mekassa Yhdysvalloissa. Onhan siellä viime vuosina noussut megatähteyteen useita countryä tuoreilla popvivahteilla tekeviä artisteja.
– Totta kai ulkomaat kiinnostavat Suomen lisäksi. Mutta emme ole vielä ulkomaan asioita pohtineet ,vaan keskitymme nyt debyyttialbumin tekemiseen, mille myös etsimme parhaillaan julkaisijaa.

Teksti: Mikko Korvenkari

Kuuntele uusi sinkkubiisi Bonfire

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.