Ellinoora teki Vaaleanpunaisen vallankumouksen: – ”Halusin tehdä pop-levyn, josta oon itse ylpeä”

Ellinoora on julkaissut toisen albuminsa Vaaleanpunainen vallankumous. Ellinoora on sanoittanut albuminsa kappaleet itse ja säveltänyt ne yhdessä tuottajansa Samuli Sirviön kanssa. Platinaa ennakkoon striimannut albumi on täynnä suuria tunteita ja ristiriitoja:

– Viimein mun toinen albumi näkee päivänvalon. Vaaleanpunainen vallankumous on levy ihmisyydestä, ristiriidoista, omasta sukupolvesta, asetetuista rooleista, niistä irtautumisesta, ikävästä, kivusta, ikuisuudesta, rauhan etsimisestä ja rakkaudesta, kertoo Ellinoora.

– Halusin tehdä pop-levyn, josta oon itse ylpeä. Kuluneen parin vuoden aikana ollaan levyn teon lisäksi oltu samaan aikaan rundilla, uran kanssa on tapahtunut kaikenlaista hienoa ja sen lisäksi henkilökohtaisessa elämässä on ollut paljon lautasella. Ajattelen, että on ollut ainakin materiaalia mistä haluaa kirjoittaa. Mua varoiteltiin ”vaikeasta kakkoslevystä”, mutta mä olin enemmänkin vaan iloinen että saan tehdä, koin että olin löytänyt oman tapani kirjoittaa ja tehdä musaa.

Vaaleanpunainen edustaa Ellinooralle lempeyttä ja herkkyyttä, vallankumous sanana taas kapinaa, asioiden pöydälle nostamista ja muutosta. Kontrasti paljastuu visuaalisen ilmeen alta:

– Visuaalisesti hattaraisen ja karkkimaisen ulkokuoren alla on paljon muutakin ku makeaa ja pehmeää sisältöä. Siel on aika paljon surullisia lauluja. Tällä levyllä mun persoona, kaikkine puolineen tulee esiin. Orgaaninen ja oikeilla soittimilla toteutettu pop-musa, isot melodiset biisit eivät oo poistuneet mihinkään, mut sen lisäksi albumikokonaisuuteen kuuluvat perustellusti myös äkkiväärät tilitykset. En oo pelännyt kirjoittamista tai tekemistä, enkä oo halunnut laittaa itseäni mihinkään laatikkoon.

– Julkaisu jännittää äärimmäisen paljon, mutta mä luotan yleisöön ja odotan tosi paljon, että ihmiset pääsevät kuuntelemaan tän levyn kokonaisuutena.

Vaaleanpunainen vallankumous -biisilista:

1. Marie Antoinette
2. Bäng Bäng typerä sydän feat. eetu
3. Aatelisii feat. Gasellit
4. Veitset
5. Glitteri
6. Anthem
7. Antibiisi
8. Viha, kipu ja rakkaus
9. Taideteos
10. Nartut
11. Sinä 4ever
12. Nuoruuden oodi

KUUNTELE VAALEANPUNAINEN VALLANKUMOUS SPOTIFYSSÄ

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.