Seinäjoen Vauhtiajot käyntiin kovalla artistikattauksella erityisjärjestelyin

Seinäjoen Vauhtiajot alkavat huomenna maan kärkikaartin artistien tähdittämänä. Jo 17. kerran järjestettävä tapahtuma toteutetaan erityisjärjestelyin, mutta hyvää tunnelmaa unohtamatta. Loud N’ Liven Kalle Keskinen toteaa tulevan viikonlopun olevan nyt ehkä merkityksellisempi kuin koskaan monin eri tavoin.
– Keväällä näytti siltä, että liikevaihtomme on kesän jälkeen puhdas nolla. Jouduimme perumaan yli 20 konserttia ja festaria, mutta onneksi siirsimme kaksi tärkeintä tapahtumaamme elokuulle. Tämä kannatti, kun Seinäjoen Vauhtiajot alkaa tämän viikon torstaina ja Saaristo Open kaarinassa elokuun lopulla, Kalle Keskinen kertoo.
Vauhtiajot järjestetään erikoisrajoitusten vuoksi tällä kertaa Lakeudenpuistossa, jossa rajoitusten asettamat turvallisuustekijä pystytään toteuttamaan paremmin.
– Pandemiarajoitusten vuoksi alueelle otetaan alle puolet tapahtuman kapasiteetista, joten päiväkohtainen kävijämäärä on 5000 henkeä. Meillä on aika vahva usko siihen, että tapahtuma tullaan myymään ennakkoon jo loppuun tällä kapasiteetilla, hän jatkaa.
Vauhtiajoissa otetaan koronan torjuntaan käyttöön myös kotimaisen Nanoksi Finlandin Valokatalyysi, jonka näkymätön pinnoite siivoaa pöydät ja vessat minuutin välein. Samaa teknologiaa on käytetty jo aiemmin suomalaisissa huvipuistoissa ja sisäleikkipuistoissa.
– Meille oli selvää, että sama teknologia haluttiin valjastaa takaamaan myös festivaalikävijöiden turvallisuutta, Keskinen sanoo.
Valokatalyysi on aktiivinen itsedesinfioituva pinnoitusratkaisu, joka tarvitsee toimiakseen vain valoa. Käsitelty pinta puhdistaa itse itseään koko ajan niin kauan kuin se saa edes vähän valoa. Näin ollen pinnoitteen jatkuva desinfiointi vähentää merkittävästi mahdollisten tartuntojen leviämistä, ja asiakkaat sekä henkilökunta pysyvät terveinä. Katalyysipinnoite on myrkytön ja vaaraton ihmisille sekä ympäristölle.
Koska koko alue on anniskelualuetta, jokaisella kävijällä on oltava oma pöytäpaikkansa, ja tämän pinnoitteen avulla pöydät, wc:t ja muut bakteeripesäkkeet saadaan pidettyä hygieenisempinä. Tällä on merkittävä vaikutus festivaalin turvallisuuden lisäämisessä vallitsevan koronaepidemian torjumiseksi. Pinnoitteen on todennettu tappavan huoneenvalossa jopa 98 prosenttia influenssaviruksista kahdessa tunnissa.
– Sekä influenssa- että koronavirus ovat rakenteeltaan samankaltaisia vaipallisia viruksia, joten tuote vaikuttaa koronavirukseen samalla tavalla”, vakuuttaa kehitystyöstä vastaava tutkija, fyysikko Pasi Keinänen.
Desinfioiva vaikutus kestää vähintään vuoden eikä vaikutus katoa vaikka pintoja siivotaan normaalisti.
– Pinnoite on yhtä tehokas desinfiointitapa kuin se, että joku kävisi pyyhkimässä pinnan minuutin välein. Pinta on täysin turvallinen eikä sitä voi kädellä tuntea”, selvittää kehitysjohtaja Mika Lind Nanoksilta.
Jokainen festivaalivieras saa saapuessaan myös halutessaan hengityssuojan, ja tapahtuma-alueen uudet kartat ja suunnitelmat on tehty THL:n sekä STM:n ohjeistusten mukaan ja ovat olleet myös AVI:ssa kommentoitavana.
– Meillä on ympäri festivaalialuetta useita käsienpesupisteitä sekä käsidesipisteitä, joita on erityisesti ruokamyyntipisteiden sekä sisäänkäyntien yhteydessä. Meille on tietenkin asiakkaan terveys tärkeintä, Keskinen kertoo.
Kolmen päivän aikana täysi-ikäisille rajatussa tapahtumassa esiintyvät Lauri Tähkä, Maija Vilkkumaa, Elastinen, Popeda, Vesala, Ellinoora, Suurlähettiäät, Arttu Wiskari, Ida Paul & Kalle Lindroth, Teflon Brothers, Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani, Neljä Ruusua, Happoradio sekä Michael Monroe, Sami Yaffa & Costello.

Seinäjoen Vauhtiajojen päiväkohtainen ohjelma on:

Torstai:
Lauri Tähkä
Maija Vilkkumaa
Ida Paul j& Kalle Lindroth
Arttu Wiskari

Perjantai:
Tuure Kilpeläinen
Klamydia
Teflon Brothers
Elastinen
Neljä Ruusua

Lauantai:
Michael Monroe, Sami Yaffa & Costello
Popeda
Ellinoora
Suurlähettiläät
Vesala
Happoradio

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.