Arvio: The Local Band: Locals Only – Dark Edition

Kuvassa vasemmalta oikealle Arzhie, Alexi Laiho, Jussi69 sekä Olli Herman.

Rockin soittamisen perimmäinen tarkoitus on hauskan pitäminen. Juuri sitä varten perustetusta The Local Bandistä kuulee, että nyt ollaan rock-hommissa oikealla asialla. Parempi tuulisempaa levyä saa hakemalla hakea kuin ”paikallisen bändin” EP-levyä Locals Only – Dark Edition.
Lyhyesti ja ytimekkäästi voi sanoa, että tämä levy on aivan hemmetin hyvä. Biisit ovat hyviä, soundit ovat priimakamaa ja mikä parasta, bändistä todella kuulee, että nyt vedetään innolla, rennosti ja huumori kukkien.
The Local Bandin laulajan, Reckless Lovesta tutun Olli Hermanin suoritus vetää lähes sanattomaksi. Niin mahtavasti tämä Suomen ikioma David Lee Roth tällä äänitteellä laulunsa hoitelee nauhalle. Selvyyden vuoksi on korostettava, että nyt on kyseessä niin suuri rock-laulajakyky, ettei Suomessa taideta edes käsittää, kuinka korkealla tasolla Herman on omassa genressään laulajana. Pois alta risut, männynkävyt sekä Bret Michaelsit ja kumppanit. Se on Herman, joka nyt rulettaa!
The Local Bandin kitaraosuuksia kuunnellessa, ei voi välttyä ajatukselta, että onko Randy Rhoads syntynyt uudelleen? Alexi ”Bodom”Laiho kepittelee kitaralla niin ketterästä, että ihme on, ellei kohta langan päässä ole  Sharon Osbourne. Tämä kaikkien managereiden kuningatar on pian enemmän kuin valmis tyrkkäämään Laihon tieltä nykyisen Ozzyn kitaristin lankulta alas haiparven toveriksi. Ja kun rummuissa on itse Jussi69 ja bassossa nuoren ja lahjakkaan Santa Cruz- yhtyeen kitaristi/laulaja Arzhie Cruz, niin homman nimi on se, että tämä homma pelittää ja se pelittää kybällä.
Biiseistä diggasin eniten radiossakin kuultua Sunglasses at Nightia ja Promises in the Darkia. The Banglesin tunnetuksi tekemä biisi Hazy Shade of Winter sai mieleni kaipailemaan takaisin nuoruuden romanttisille vaaleanpunaisille suihkulähteille, jolloin Banglesin laulaja Susanna Hoffs oli kuumin misu ikinä. Voi pojat, minne ajatusten juoksuhiekkaan te minut saittekaan. Pakko oli heti googlettaa Hoffsin kuvia. On se edelleen tyrmäävän ihana. Kiitos!

Teksti: Mikko Korvenkari
Kuva: Ville Juurikkala

Varman joululahjan saa täältä

Katso bändin musavideo

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.