Kitaristi Ossi Maristo julkaisee esikoisalbuminsa – Levyjulkkarit perjantaina Helsingissä

Ossi Maristo julkaisee instrumentaalisen progen ja fuusiojazzin tyylilajeissa kulkevan albumin. Kuva: Ella Kiviniemi

Kitarataiteilija Ossi Maristo julkaisee esikoisalbuminsa ’Arc’ perjantaina 15.10. Lukuisten studio- ja livesessioiden mies Maristo on musiikkialan sisäpiirissä tunnettu lahjakkuus, mutta nyt myös suuri yleisö pääsee nauttimaan Ossin kekseliäästä ja teknisesti suvereenista soitosta ja hänen omista sävellyksistään. Loistavan kitaransoiton lisäksi Mariston yhtye tekee myös vakuuttavaa työtä. Albumilla soittavat Ossin lisäksi Kasperi Kallio (koskettimet), Tapio Backlund (basso) sekä Jonne Taavitsainen(rummut).
Metropoliasta valmistunut Maristo aloitti musisoinnin 9-vuotiaana pianolla, mutta löysi kitaran 12-vuotiaana ja vietti teinivuodet soittaen aina kun mahdollista, välillä myös koulusta lintsaten. Varhaiset musiikilliset vaikutteet olivat rock/AOR/pop -vetoisia, mutta syventyminen soittimensa saloihin toi mukanaan myös kiinnostuksen jazzin ja jazzfuusion maailmoihin.
– Useiden eri tyylilajien ymmärtäminen ja niiden yhdistäminen ovat auttaneet minua löytämään oman ääneni kitaristina ja säveltäjänä. Lisäksi yhtyeeni soittajilla on kaikilla hieman erilaiset musiikilliset taustat, ja sen vuoksi ’Arc’ -albumin musiikki on kaikkea muuta kuin tavanomaista, kertoo Maristo albumin taustoista.
Arc -albumin julkaisukonsertti pidetään Helsingissä Tiivistämöllä julkaisupäivänä, perjantaina 15.10.

 

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.